Révfalusi regős halászlé

Hozzávalók

  • 1 kg halaprólék 1 kg halaprólék
  • 1,5 kg pontyszelet 1,5 kg pontyszelet
  • 5 dkg zsír 5 dkg zsír
  • 1 nagy fej hagyma 1 nagy fej hagyma
  • 2 paprika 2 paprika
  • 2 paradicsom 2 paradicsom
  • 20 dkg leveszöldség 20 dkg leveszöldség
  • 50 dkg burgonya 50 dkg burgonya
  • 2 dl száraz fehérbor 2 dl száraz fehérbor
  • 4 dl tejföl 4 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma 3 gerezd fokhagyma
  • só só
  • erős paprika erős paprika

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem kb. 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderékszeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.