Révfalusi regős halászlé
Hozzávalók
- 1 kg halaprólék 1 kg halaprólék
- 1,5 kg pontyszelet 1,5 kg pontyszelet
- 5 dkg zsír 5 dkg zsír
- 1 nagy fej hagyma 1 nagy fej hagyma
- 2 paprika 2 paprika
- 2 paradicsom 2 paradicsom
- 20 dkg leveszöldség 20 dkg leveszöldség
- 50 dkg burgonya 50 dkg burgonya
- 2 dl száraz fehérbor 2 dl száraz fehérbor
- 4 dl tejföl 4 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma 3 gerezd fokhagyma
- só só
- erős paprika erős paprika
Elkészítés
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem kb. 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderékszeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.
Másolás
A link a vágólapra másolva!