Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

  • 1 kg ponty 1 kg ponty
  • 35 dkg vöröshagyma 35 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg házi paprika 4 dkg házi paprika
  • 2 dkg sűrített paradicsom 2 dkg sűrített paradicsom
  • 2 dkg só 2 dkg só
  • 2-3 cseresznyepaprika 2-3 cseresznyepaprika
  • 4 adag gyufatészta 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.