Dunakömlődi halászlé I.
Hozzávalók
- 1 kg ponty 1 kg ponty
- 35 dkg vöröshagyma 35 dkg vöröshagyma
- 4 dkg házi paprika 4 dkg házi paprika
- 2 dkg sűrített paradicsom 2 dkg sűrített paradicsom
- 2 dkg só 2 dkg só
- 2-3 cseresznyepaprika 2-3 cseresznyepaprika
- 4 adag gyufatészta 4 adag gyufatészta
Elkészítés
A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!