Bajai halászlé III.

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
  • 20 dkg vöröshagyma 20 dkg vöröshagyma
  • 6-7 dkg sárközi jófajta paprika 6-7 dkg sárközi jófajta paprika
  • só só
  • 1 paradicsom 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika 1 zöldpaprika
  • (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó) (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó)
  • bajai halászlétészta bajai halászlétészta

Elkészítés

A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserű fogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !). A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forralom. Főtt halászlétésztával tálalom. Utána túrós csuszát kínálok sok szalonnapörccel.