Halikraleves I.
Hozzávalók
- 75 dkg-nyi pontyikra 75 dkg-nyi pontyikra
- 1 fej hagyma 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér 2 szál petrezselyemgyökér
- 2 pohár tejföl 2 pohár tejföl
- 3 dl fehérbor 3 dl fehérbor
- bors bors
- só só
- babérlevél babérlevél
- ecet ecet
Elkészítés
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozzáadom az ikrát és tovább főzöm. Belekeverem a tejfölt, a bort. Sózom és ecettel ízesítem. Pirítóssal tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!