Grillezett hal rákhúsos tsatsikivel

Hozzávalók

  • 4 db halfilé 4 db halfilé
  • pl. süllő vagy pisztráng pl. süllő vagy pisztráng
  • 1 evőkanál vaj vagy repceolaj 1 evőkanál vaj vagy repceolaj
  • só só
  • fehérbors fehérbors
  • a tsatsikihez: fél kígyó uborka a tsatsikihez: fél kígyó uborka
  • fél teáskanál só fél teáskanál só
  • 150g főtt rákhús 150g főtt rákhús
  • 2dl joghurt 2dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors fehérbors

Elkészítés

Reszeld le az uborkát, sózd meg és tedd félre 15 percre. A főtt rákhúst darabold fel. Keverd össze a kinyomkodott uborkát, a rákhúst, a joghurtot és a zúzott fokhagymát.

Kend be a halat a zsiradékkal, sózd és borsozd. Grillezd mindkét oldalát 3-4 percig, majd szervírozd a tsatsikivel.