Egészben sütött süllő

Hozzávalók

2 tisztított egész süllő, 1 evőkanál, halfűszer-keverék, 0,5 I olaj, 3 evőkanál, zsemlemorzsa, 1 citrom, só

Elkészítés

A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső részén 4-5 helyen 2-3 mm mélyen bevagdosom a húst, sóval és halfűszer-keverékkel bedörzsölöm, majd hűtőszekrényben 2 óráig pihentetem, hogy a fűszerek jól átjárják.

Kerek serpenyőben felforrósítom az olajat. Az előkészített halat zsemlemorzsában megforgatom, és úgy sütöm meg a serpenyő oldalához húzva, hogy félkör alakot vegyen fel. A sütési idő kb. 15 perc. Mindkét oldalát meg kell sütni!

Hasábburgonyával tálalom, citromgerezddel díszítem, és külön csészében tartármártást vagy majonézes salátát kínálok hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

BOCSKA tarna Rétescsomagban párolt hal zöldségágyon feder horgászbot szabolcsi tavak műcsatorna ealdó horog készítése napijegy budapesti szakasz Koppánymonostor PELZER Twist Lock System gyorsrögzíto adapter bott szatmarnemeti cápaharcsa rab-es-rab-horgászto himnusz amuros tavak Csalihuto táska KORDA Kurv Shank 6 kutfej2 gyomro szajki tavak csala zöldmalmi Berkley Toll formájú horogélezo