Egészben sütött süllő

Hozzávalók

2 tisztított egész süllő, 1 evőkanál, halfűszer-keverék, 0,5 I olaj, 3 evőkanál, zsemlemorzsa, 1 citrom, só

Elkészítés

A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső részén 4-5 helyen 2-3 mm mélyen bevagdosom a húst, sóval és halfűszer-keverékkel bedörzsölöm, majd hűtőszekrényben 2 óráig pihentetem, hogy a fűszerek jól átjárják.

Kerek serpenyőben felforrósítom az olajat. Az előkészített halat zsemlemorzsában megforgatom, és úgy sütöm meg a serpenyő oldalához húzva, hogy félkör alakot vegyen fel. A sütési idő kb. 15 perc. Mindkét oldalát meg kell sütni!

Hasábburgonyával tálalom, citromgerezddel díszítem, és külön csészében tartármártást vagy majonézes salátát kínálok hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

magántó zala QUANTUM Wobblerszabadító Dunaferr HOrgászegyesület örbotyány horgaszas tanuloknak Soft Hook Pellet Catfood Plus pangus EXNER Parma kajak orca etetõhajó monofil zsinor kötött zsinor kötések X2 Verseny haltartó Abu Cardinal 501 slötyi csomó mentes horogkötés füzesgyarmit GALGAHÉVIZI-TÁROZÓ (PEST) Parti Pista Bácsi halászleve mega sügér torp harcsa nyirjesi tóra éves tagsági tij bojlis pad foktoiholtag horgaszto bokod