Egészben sütött süllő

Hozzávalók

2 tisztított egész süllő, 1 evőkanál, halfűszer-keverék, 0,5 I olaj, 3 evőkanál, zsemlemorzsa, 1 citrom, só

Elkészítés

A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső részén 4-5 helyen 2-3 mm mélyen bevagdosom a húst, sóval és halfűszer-keverékkel bedörzsölöm, majd hűtőszekrényben 2 óráig pihentetem, hogy a fűszerek jól átjárják.

Kerek serpenyőben felforrósítom az olajat. Az előkészített halat zsemlemorzsában megforgatom, és úgy sütöm meg a serpenyő oldalához húzva, hogy félkör alakot vegyen fel. A sütési idő kb. 15 perc. Mindkét oldalát meg kell sütni!

Hasábburgonyával tálalom, citromgerezddel díszítem, és külön csészében tartármártást vagy majonézes salátát kínálok hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

gyurói hogásztó hal telepítés az öbölbe magna marina VAN DEN EYNDE Slix Marine pellet tõzeg tó dunakeszi tõzeg fémhajók kerka brutal pontyok kis szélhal tiszakeszi kunbábony lapistói horgásztó betétes úszózás pontyra neoprén csizma Merenyei-tó halak szaporodása Browning Dunaharaszti TOP MIX Stradivari 420STM match Pér gutorfölde doboz-szanazug