Egészben sütött süllő

Hozzávalók

2 tisztított egész süllő, 1 evőkanál, halfűszer-keverék, 0,5 I olaj, 3 evőkanál, zsemlemorzsa, 1 citrom, só

Elkészítés

A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső részén 4-5 helyen 2-3 mm mélyen bevagdosom a húst, sóval és halfűszer-keverékkel bedörzsölöm, majd hűtőszekrényben 2 óráig pihentetem, hogy a fűszerek jól átjárják.

Kerek serpenyőben felforrósítom az olajat. Az előkészített halat zsemlemorzsában megforgatom, és úgy sütöm meg a serpenyő oldalához húzva, hogy félkör alakot vegyen fel. A sütési idő kb. 15 perc. Mindkét oldalát meg kell sütni!

Hasábburgonyával tálalom, citromgerezddel díszítem, és külön csészében tartármártást vagy majonézes salátát kínálok hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

daineemeit MOSELLA Competition Feeder botok megtekintése peresi holtág Bogárzó zug STORM Jointed MinnowStick területi engedély zala teleszkópos spiccbot Újpesti öböl cikk mongóliában magyar fojok SHIMANO Nexave BX Spin 300MH Abu Sonette ütközö kötés alcsi sziget balatoni strandok fehérvárcsúrgói Trisopterus minutus Rapala Husky Jerk HJ10GFP muréna fajok mesterhorgász Somogy BIC Explorer Sportyak csónak uszo kotes október