Egészben sütött süllő

Hozzávalók

2 tisztított egész süllő, 1 evőkanál, halfűszer-keverék, 0,5 I olaj, 3 evőkanál, zsemlemorzsa, 1 citrom, só

Elkészítés

A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső részén 4-5 helyen 2-3 mm mélyen bevagdosom a húst, sóval és halfűszer-keverékkel bedörzsölöm, majd hűtőszekrényben 2 óráig pihentetem, hogy a fűszerek jól átjárják.

Kerek serpenyőben felforrósítom az olajat. Az előkészített halat zsemlemorzsában megforgatom, és úgy sütöm meg a serpenyő oldalához húzva, hogy félkör alakot vegyen fel. A sütési idő kb. 15 perc. Mindkét oldalát meg kell sütni!

Hasábburgonyával tálalom, citromgerezddel díszítem, és külön csészében tartármártást vagy majonézes salátát kínálok hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Dynamite Baits Marine Halibut napijegy rába horgász videók letöltés küllõ Téesz telep shakespeare orsó fogotthalak videói üzenetek debreceni vasutas horgász egyesület fenekezés márnára Passion mura vízállás viz hõfok merlucius SPRO Feeder szett felkapókar Ibolya V singér Csepeli torendszer balinrekord vas megyei tavak Tribal orsótartó táska fogas eseményei ronyva