Angolna nyárson sütve

Hozzávalók

1 kg angolna, 8 közepes gomba, 12-16 vastag uborkakarika, 4 közepes, kemény paradicsom, 16 dkg szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 citrom leve, 1 késhegynyi fokhagymás só, só

Elkészítés

Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ruzsa Alburnus albidus PELZER Swim Bread ülés nagy álom kft Abu Cardinal 707 ALB FD horgászbot pucol csónakbérlés a dunán tokhal horgászata ilyen feeder orso horgaszengedely udulesi csekkert bakony Piraiba Catfish kép galériák Fajszi horgásztó lukafa haltelepítés a nyírádi tón léken horgászás dalmand surc csömör tó beetetõ receptek