Angolna nyárson sütve

Hozzávalók

1 kg angolna, 8 közepes gomba, 12-16 vastag uborkakarika, 4 közepes, kemény paradicsom, 16 dkg szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 citrom leve, 1 késhegynyi fokhagymás só, só

Elkészítés

Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Visóczki tó tószeg juta Palkonya SALMO Turbo Jack TJ13 GT tok fajták gyulai tó horgász napijegy kovácsi horgászhelyek hársasberki tó feketesügér receptek spori Rapala Shad Rap SR07FP csépai péres bot balatoni tilalom tardos malomvölgy godollo nagycsepelyi horgásztó tábla FOX Butt Cap botvégtartó kupak sikvölgyi izra tó 2005 harcsafogások bogáncsozás