Angolna nyárson sütve

Hozzávalók

1 kg angolna, 8 közepes gomba, 12-16 vastag uborkakarika, 4 közepes, kemény paradicsom, 16 dkg szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 citrom leve, 1 késhegynyi fokhagymás só, só

Elkészítés

Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dunavölgyi átok fõcsatorna balaton, horgaszjegy horgász használtcikk koerberek kelen Kövesgyür Bottyán tó sullo horgaszata karasicavizfojás cze adatlapom Giant grouper Danny Hulk Telematch gyerek EXNER Blue match Rutilus pigus tonkin eurostar master classic match táplálékát bugyii csatorna Párolt lazac gribiche mártással 55 kilós harcsa Tereske horgásztó kaukazusi kefir