Angolna nyárson sütve

Hozzávalók

1 kg angolna, 8 közepes gomba, 12-16 vastag uborkakarika, 4 közepes, kemény paradicsom, 16 dkg szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 citrom leve, 1 késhegynyi fokhagymás só, só

Elkészítés

Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

területi engedély megyesi tó tardonai-tó barracuda horgászbolt horgászhelyek csárdaszállás elite feeder 363 kapást Yo-Zuri SS Minnow wobbler busa fa vízállás Duna higany halakban matolcs sápi tó csetni wf csomo jelölés Berkley FireLine Crystal 17 busa etetõanyag dobo elöke pilismaróti felsö-öböl horgászvizek szank érd SPRO Kishalfuzotu Kis-Morotva (Tiszanagyfalu) hajduszovát