Angolna nyárson sütve

Hozzávalók

1 kg angolna, 8 közepes gomba, 12-16 vastag uborkakarika, 4 közepes, kemény paradicsom, 16 dkg szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 citrom leve, 1 késhegynyi fokhagymás só, só

Elkészítés

Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgasz turak akciok halradar tartó eteöhajó Panírozott menyhal gazsi TIMÁR MIX Küszözo rakaca napijegy félhalom sufix englis match Hypophthalmichthys nobilis éjjellátó szemüveg orkla villantó HAL ÁRLISTA penyigei horgászegyesület hetijegy kapos csacsihal ivadék ohcsbfotok mártogatódip árad védet állatok csáti tó harcsa étek csallóköz