Pisztráng nyárson sütve I.

Hozzávalók

4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés

A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

éjszakai legyezés pótdob göböl diana FOX Predator Stubby Slider németország RSD horgászengedélyek csépai horgásztó rekord tartás boatos gyermek horgásztábor Sajtos hal SZÜRKE HARCSA horgász etetõhajó fert végszerelékünk süllõ sütõbe távirányítású etetőhajó székejitó ikrafaló zebco szett angolna vére sügér horgászbolt gobio kessleri kinairaboca