Pisztráng nyárson sütve I.

Hozzávalók

4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés

A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Napsugár 1. horgásztó nyéki tó apartman géb táplálkozása tompa orru hal baconos sült márna apadó víz millér horgásztó busa etetõanyag orbottyani-to horgasz ujsagok telepítési jegyzõkönyv köcsög silver gödöllõ hatvan horgasz helyei kisbakter harcsásvideók FOX Eclipse 13 Földközi-tengeri menyétkék horgász területi engedély liget tó pér telepítés Körös Hárma-körös halfaunája lendva pécs környéki horgászto