Pisztráng nyárson sütve I.

Hozzávalók

4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés

A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csombor Gyulai horgászhelyek kiskamazi-tározó maradunk sirava horgászparadicsom hejõ patak bocskai-tó VDE Liquid Aroma zsinórvezetõ gyûrû bántapuszta II bélavári tavak szerelék csukára DCM balatoni süllö helyek ünhal millohorgászbolt Epigonus telescopus SUFIX Herculine Blend harcsák horgászata pangasius sült feederspecialista shrimps hal dorádo