Pisztráng nyárson sütve I.

Hozzávalók

4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés

A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

uszó kötés HÉVIZ KÕRNYÉKE Hi-Attract bojli eper-jégkrém Lándor tó berényi alsó idõjárás elõreejelzés melegvizes háttérlépek orsó rögzítés pest-megye horgász térkép ívóhely videóklippek süllõ recep agyagbánya gödrök beled szarkas szerencs 1. horgásztanya mullus Farkasd galambász belsõ-mántelek Órsós István bélavári tavak