Pisztráng nyárson sütve I.

Hozzávalók

4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés

A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

némedi öregtó gobio gobio csuka pucolása Acipenser sinensis süllő pergetve fótfürdõi Rapala Team Esko TE07GPT 23.-24.október török csongrád megye horgászvizei Jeges tõkehal Sárga gát Yo-Zuri Zombi Crank-2 wobbler vajdácskai holtág killer spin sbs Gulyás pontyozo úszos szerelék water-land Kovácshidai tavak devecser horgásztó halfogó versenyző Hajdúbihari vizek byron rx50