Pisztráng nyárson sütve I.

Hozzávalók

4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés

A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hetijegy somoly tata öreg tó vajai balatonakaratya bojlis horgok felkütése magyarországi rekordok csuka 250kg áruház szent lászló yamaha kétütemű csónakmotor Rohn Tohmpson K41 szák horgászvizek fás tó Match Eurostar Sea Monster teleszkópos rainbow 3007 göböl diana VAN DEN EYNDE Turbo fekete deseda tározó tatai öreg tó finomszerelékes technikák Tiszabábolna horgás tivizig tó TOP MIX MCS Bird Food Mix