Pisztráng nyárson sütve I.

Hozzávalók

4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés

A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

vörösmalom csali horgász bolt vízisport-felszerelés Újhegyi horgásztó bene patak zingel asper kesztölc marvany suger nagocs gyermek falu pergetés balinra csallóköz almásfüzitõ tájmen pangasius sült zalalõvõ VAN DEN EYNDE özesített csemegekukorica csónakbérlés Zoltán és diana Tó arai rekord9-10kg örspuszta horgásztó vízparti szobák törvények Rapala Shallow Shad Rap SSR07FT harmaskoros