Halászlé füstölt szalonnával

Hozzávalók

1,5-2 kg vegyes hal, legyen benne ponty is, 15 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej hagyma, 7 evőkanálnyi piros paprika, 2 kisebb krumpli, 2-3 csöves paprika, 1 doboz sűrített paradicsom (70 g), só.

Elkészítés

Ezt a finom halászlevet hétfajta halból főzöm, aprincsokból, nagyobbakból, ahogy sokan itt a Túr-Tisza közében szokták. Ha megtehetjük, feltétlenül legyen benne törpeharcsa is. Az apró halakat a nagyobbak fejeivel és farkaival pótolhatjuk. A bográcsba füstölt szalonnadarabokat aprítok, olyat, melyről lekapartam a paprikát, jól kisütöm és két-három fej apróra vágott hagymát hervasztok benne. Szórok rá egy evőkanálnyi pirospaprikát, elkavarom és hamar felöntöm két-három liter vízzel. Kezdem az alaplevet. A lébe három-öt ledarált apró halat vagy halfejeket, -farkokat, egy jókora krumplit, két-négy csöves paprikát és egy kis doboz sűrített paradicsomot teszek. Fél óráig főzöm. Ezután a krumplit merőkanálban széttöröm. A vízen pótlom. Mikor forr, belerakom a már besózott haldarabokat. Lassan főzöm, óvatosan meg-megkavarom és kóstolgatom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

chervy csepp feeder kapásjelzõ allamihorgaszjegy tuti to ezerjó majór horgásztó paga fogas horgaszbolt olcsóhorgászszékek SPRO-NYELETÕFÉKES ORSOK Pogányvölgyi-víztározó parabola akció horgászhelyek sebes körös devecser horgásztó táymen napjegy balaton Nyurgaponty Tiszafüredi horgásztavak harkakötöny potrete hetesi to elado sullo bojtosúszoju maradvány hal stupek készitése Mitchell Match Series