Halászlé füstölt szalonnával

Hozzávalók

1,5-2 kg vegyes hal, legyen benne ponty is, 15 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej hagyma, 7 evőkanálnyi piros paprika, 2 kisebb krumpli, 2-3 csöves paprika, 1 doboz sűrített paradicsom (70 g), só.

Elkészítés

Ezt a finom halászlevet hétfajta halból főzöm, aprincsokból, nagyobbakból, ahogy sokan itt a Túr-Tisza közében szokták. Ha megtehetjük, feltétlenül legyen benne törpeharcsa is. Az apró halakat a nagyobbak fejeivel és farkaival pótolhatjuk. A bográcsba füstölt szalonnadarabokat aprítok, olyat, melyről lekapartam a paprikát, jól kisütöm és két-három fej apróra vágott hagymát hervasztok benne. Szórok rá egy evőkanálnyi pirospaprikát, elkavarom és hamar felöntöm két-három liter vízzel. Kezdem az alaplevet. A lébe három-öt ledarált apró halat vagy halfejeket, -farkokat, egy jókora krumplit, két-négy csöves paprikát és egy kis doboz sűrített paradicsomot teszek. Fél óráig főzöm. Ezután a krumplit merőkanálban széttöröm. A vízen pótlom. Mikor forr, belerakom a már besózott haldarabokat. Lassan főzöm, óvatosan meg-megkavarom és kóstolgatom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

napijegy tiszalök csalihal fogas solunaris-tablazat albatrosz napijegy tőzegtó galériánk árajálatok TOP MIX Carp Mix Tropic bojli végszerelék horgászbot készités forgókanál RipTide Ultimate Inshore Minnow solti kis duna kisoroszi behordás jász keszeg vörösmárna tapogató Abu Stamina 6000 FD lapos végû horog Turbot Rapala Shad Rap SR07SFC hínár húzó Rapala Magnum Floater FMAG14RH