Halászlé füstölt szalonnával

Hozzávalók

1,5-2 kg vegyes hal, legyen benne ponty is, 15 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej hagyma, 7 evőkanálnyi piros paprika, 2 kisebb krumpli, 2-3 csöves paprika, 1 doboz sűrített paradicsom (70 g), só.

Elkészítés

Ezt a finom halászlevet hétfajta halból főzöm, aprincsokból, nagyobbakból, ahogy sokan itt a Túr-Tisza közében szokták. Ha megtehetjük, feltétlenül legyen benne törpeharcsa is. Az apró halakat a nagyobbak fejeivel és farkaival pótolhatjuk. A bográcsba füstölt szalonnadarabokat aprítok, olyat, melyről lekapartam a paprikát, jól kisütöm és két-három fej apróra vágott hagymát hervasztok benne. Szórok rá egy evőkanálnyi pirospaprikát, elkavarom és hamar felöntöm két-három liter vízzel. Kezdem az alaplevet. A lébe három-öt ledarált apró halat vagy halfejeket, -farkokat, egy jókora krumplit, két-négy csöves paprikát és egy kis doboz sűrített paradicsomot teszek. Fél óráig főzöm. Ezután a krumplit merőkanálban széttöröm. A vízen pótlom. Mikor forr, belerakom a már besózott haldarabokat. Lassan főzöm, óvatosan meg-megkavarom és kóstolgatom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hol körös napijegy csepel adácsi dam 3bls STRATEGY Coax bocsaki akolszögi holttisza duna szabályozás dunavölgyi föcsatorna paduc horgászat hai csalik harcsara dt zsinór fenékjáró küllõ banax orsó SPRO Specialist Range karabineres dupla forgó zseenye haltelepités miskolcon Banax Eagle 50 VAN DEN EYNDE Record ezüst malomvölgyi tó 1-es horgászat belly-boatból ponytypaptetû magna marine napi jegy duna göd