Korhelyhalászlé

Hozzávalók

1 kg hal, 5 dkg zsír, 3 fej hagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1 zeller, 1 evőkanál paprika, só, 1 pohár tejföl, 1 tojás sárgája, ecet, 1 babérlevél, 1 kk. kristálycukor, kenyér

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat. és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és a lében megfőzöm a csíkokra vágott zöldségeket. Beleteszek egy babérlevelet, egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. A zöldségek puhulásakor behabarom a tejföllel elkevert tojássárgával és még 5 percet rotyogtatom. Pirított zsemlekockákkal tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász verseny gyerekeknek holtágak finomszerelkes horgászat ponty rekord holttisza turbinaöböl békásmegyer omszki tó müller halsaláta mobidick Pulai-Tó IZSÁKI HALASTÓ celldömölki-horgászboltok Tulipn Zsolt csomó mentes horogkötés SPRO Classix Tele Spin 40 százdi martikeszeg hetijegy derecske GAMAKATSU 1310B kisbakter SALMO Minnow M7F GT STORM Big Bass Square somogy udvarhely halász ruha