Korhelyhalászlé

Hozzávalók

1 kg hal, 5 dkg zsír, 3 fej hagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1 zeller, 1 evőkanál paprika, só, 1 pohár tejföl, 1 tojás sárgája, ecet, 1 babérlevél, 1 kk. kristálycukor, kenyér

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat. és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és a lében megfőzöm a csíkokra vágott zöldségeket. Beleteszek egy babérlevelet, egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. A zöldségek puhulásakor behabarom a tejföllel elkevert tojássárgával és még 5 percet rotyogtatom. Pirított zsemlekockákkal tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

süllõ elõfordulása hetijegy rakaca nagycsécsi horgásztó eteöhajó Balástyai víztározó Hajdúszováti víztározó hotel verseny úszók trükkös Balkáni csík horgász napijegy öttevény rapala jsr o5 bds blue shad hakûlradar Shimano Technium Mgs FA fad dombori polenta nõtincsi víztárózó soroksári duna Salgótarjáni tó területi engedély horgásztó kvíz pont VALAJJ hargász videok RÉTKÖZI TÁROZÓ