Korhelyhalászlé

Hozzávalók

1 kg hal, 5 dkg zsír, 3 fej hagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1 zeller, 1 evőkanál paprika, só, 1 pohár tejföl, 1 tojás sárgája, ecet, 1 babérlevél, 1 kk. kristálycukor, kenyér

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat. és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és a lében megfőzöm a csíkokra vágott zöldségeket. Beleteszek egy babérlevelet, egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. A zöldségek puhulásakor behabarom a tejföllel elkevert tojássárgával és még 5 percet rotyogtatom. Pirított zsemlekockákkal tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

composite határréti tározó fenekezés kukoricával ohati víztározó rinya delphine Halfilé zödségesen horgászhelyek somoly kefir fuji sic gyűrű acél szépia sullo csali MAROS MIX XXL Ponty Pellet mádi tó bojlis horog kötés tok horgászat Raja clavata tábor kemecse lonyai fõ csatorna tiszato törpeharcsa fogó Trófea horgásztó Rapala Blue Fox Vibrax BFF2GFR Gyulai vizek