Korhelyhalászlé

Hozzávalók

1 kg hal, 5 dkg zsír, 3 fej hagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1 zeller, 1 evőkanál paprika, só, 1 pohár tejföl, 1 tojás sárgája, ecet, 1 babérlevél, 1 kk. kristálycukor, kenyér

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat. és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és a lében megfőzöm a csíkokra vágott zöldségeket. Beleteszek egy babérlevelet, egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. A zöldségek puhulásakor behabarom a tejföllel elkevert tojássárgával és még 5 percet rotyogtatom. Pirított zsemlekockákkal tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kelemen k4 horgány tó engedély lengyelországba rock dunai kotrás halászlevek orsó javítás SPRO Precision Universal Spin 40 horgásztó kakasdon fishing buddy budapest tó füredi híd etetõhajó használata alsózsolca világító mélytengeri halak Mitchell Armada hetijegy bokrosi víztározó süllőlegyezés horgász területi engedély tisza tó hörcsökpuszta szûcsi tó Herdehely, Tüttöspuszta legyez felső-tisza