Korhelyhalászlé

Hozzávalók

1 kg hal, 5 dkg zsír, 3 fej hagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1 zeller, 1 evőkanál paprika, só, 1 pohár tejföl, 1 tojás sárgája, ecet, 1 babérlevél, 1 kk. kristálycukor, kenyér

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat. és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és a lében megfőzöm a csíkokra vágott zöldségeket. Beleteszek egy babérlevelet, egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. A zöldségek puhulásakor behabarom a tejföllel elkevert tojássárgával és még 5 percet rotyogtatom. Pirított zsemlekockákkal tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász csónakok kiskunságicsatorna halradar Energoteam öves csónakos bottartó DP-51 Marinírozott hal elevenszülõ pölöskei Halfilé zödségesen TOP MIX MCS Elofozött Tigrismogyoró üveges mofém horgászegyesület nagy harcsa tó tokféle hal dunahorgászatfölvár horgászvideó maconkai 24 órás horgászverseny Közönséges vörösdurbincs fürdõzés galeos amur kép fogas filé orly-módra viza ezersziget csuszával bot összeszerelése