Halleves olaszosan (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Írós vaj, vöröshagyma, petrezselyem, zeller, karalábé, sárgarépa, csuka vagy pontyfej, két kanál liszt, burgonya, 6 db tojás

Elkészítés

Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymát, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben főzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében főhet meg. Tégy azután 8-10 tojás nagyságú burgonyát 1/2 negyed font olvasztott írós vajban, parázs tűz felett kavard szüntelen, önts reá egy messzely tej sűrűt, s főzd mind addig, míg gyermekpép sűrűségű nem lesz. Ekkor vedd le a tűzről, verj bele 6 tojásszékét, sózd meg, a tojás-fehérjét verd hóvá, s keverd belé, azután öntsd a tésztát pléhre, dörzsöld el késfoknyi vastagságúra, s a belőle vágott kockákat vagy lepénykéket süsd barnára, s önts reá a levest. Ez 12 személyre való.

0 hozzászólás

Hozzászólások

somogysardito shakespeare odyssey rx40 területi engedély tass domborításuk KAMASAKI Elektromos kapásjelzo elfajzott területi engedély csengöl tuti csalik magyar ország vizei horgász területi engedély nagyduna háromfai tó úszózás pontyra lótetûcsali sült uszony villanyozás Észak-Magyarország területén kevlar Kapásjelzo cso preparátor sanger specitec runner II téli menyhalazás nyírádon haltelepítés pisztrángfogó kupa amur 10kg