Halleves olaszosan (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Írós vaj, vöröshagyma, petrezselyem, zeller, karalábé, sárgarépa, csuka vagy pontyfej, két kanál liszt, burgonya, 6 db tojás

Elkészítés

Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymát, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben főzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében főhet meg. Tégy azután 8-10 tojás nagyságú burgonyát 1/2 negyed font olvasztott írós vajban, parázs tűz felett kavard szüntelen, önts reá egy messzely tej sűrűt, s főzd mind addig, míg gyermekpép sűrűségű nem lesz. Ekkor vedd le a tűzről, verj bele 6 tojásszékét, sózd meg, a tojás-fehérjét verd hóvá, s keverd belé, azután öntsd a tésztát pléhre, dörzsöld el késfoknyi vastagságúra, s a belőle vágott kockákat vagy lepénykéket süsd barnára, s önts reá a levest. Ez 12 személyre való.

0 hozzászólás

Hozzászólások

oréno maglod adonyitó KAMASAKI Dyneemax elokezsinór tejhal fejes domolykó csin csilla horgász engedély 2010 no knot rig ladik felső-tiszai horgászat Winnor busa rekord Dobogókõ STORM Pro Grub PRGR05PG3 twister akasztói sátorozás BOJLIS TAVAK simano orsok Dam Green Cross power picker templom tó forgókapocs horgász hetijegy tótszentgyörgy MULTI FISH Szögletes adapter fogantyúhoz 3tagos bot