Halleves olaszosan (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Írós vaj, vöröshagyma, petrezselyem, zeller, karalábé, sárgarépa, csuka vagy pontyfej, két kanál liszt, burgonya, 6 db tojás

Elkészítés

Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymát, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben főzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében főhet meg. Tégy azután 8-10 tojás nagyságú burgonyát 1/2 negyed font olvasztott írós vajban, parázs tűz felett kavard szüntelen, önts reá egy messzely tej sűrűt, s főzd mind addig, míg gyermekpép sűrűségű nem lesz. Ekkor vedd le a tűzről, verj bele 6 tojásszékét, sózd meg, a tojás-fehérjét verd hóvá, s keverd belé, azután öntsd a tésztát pléhre, dörzsöld el késfoknyi vastagságúra, s a belőle vágott kockákat vagy lepénykéket süsd barnára, s önts reá a levest. Ez 12 személyre való.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász napijegy jonathermal Ti13i szerelékek harcsára Pusztaszántoi to harcsa étek sándor dániel Abádszalóki horgászat hetes kötelek DRENNAN Gumizott topset D.A.Mbot Epalzeorhynchus frenatum emberfogú bojli készités házilag szivárványos pisztráng ívása 112kg haldoktor dannzug petenye Tiszai halászlé nagyerdesi horgásztó Kisapostag Duna nagybivajos tórendszer 114kg-os harcsa