Pontyleves (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Pontyikra és lép, liszt, fokhagyma, majoránna, petrezselyem, zeller, só, rozskenyér

Elkészítés

Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott lépet és a fekete részt, mely a mellett szokott lenni, egy kis majoránnával és fokhagymával együtt, öntsd bele a ponty vérét, s forrald még egyszer a levest. Azután tálald ki a levest hosszúkásra metélt és pirított rozskenyérre.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kéty Balatoni bojlizás csukázós szerelék nem kell engedély agostyán szállás Balatonnál szebb jövõt! sbiro bot TOP MIX MCS Big Carp elõke Balzer Diabolo IV Universal ,Travel Marinírozott hal mezöhegyesi tó Párolt ördöghal holdnaptar Berkley SWEET SCARPEX TOP MIX Complete Mix Panettone Ponty Rapala Blue Fox Vibrax BFF2GFR PERFECT Classic Carp 8 nyerrményjáték new springer tassi víz Füzes-Kondoros FOX Micron EOS