Pontyleves (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Pontyikra és lép, liszt, fokhagyma, majoránna, petrezselyem, zeller, só, rozskenyér

Elkészítés

Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott lépet és a fekete részt, mely a mellett szokott lenni, egy kis majoránnával és fokhagymával együtt, öntsd bele a ponty vérét, s forrald még egyszer a levest. Azután tálald ki a levest hosszúkásra metélt és pirított rozskenyérre.

0 hozzászólás

Hozzászólások

borcsi panzio rabló közép tisza napijegy tiszaújváros hetijegy sárvár kisbakter VAN DEN EYNDE Super Match Hol él a láncos csuka Acanthocybium solandri Bolognai Colmic Competizione bayron bot compó horgászata pilismaróti kék-öböl Szikrai holt Tisza Pest megye Lisóczki horgásztó bodrog holtága területi engedély poroszló káli horgásztó jácz lapista Engedélyek Szorosvölgyi isaszegi horgászegyesület rekord nagykálló