Pontyleves (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Pontyikra és lép, liszt, fokhagyma, majoránna, petrezselyem, zeller, só, rozskenyér

Elkészítés

Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott lépet és a fekete részt, mely a mellett szokott lenni, egy kis majoránnával és fokhagymával együtt, öntsd bele a ponty vérét, s forrald még egyszer a levest. Azután tálald ki a levest hosszúkásra metélt és pirított rozskenyérre.

0 hozzászólás

Hozzászólások

osztott olmozás martinca csukafogo bolyki tó sanger orsok Vállaj bácskiskunmegye Rapala Original Floater F09HS fantáziánkat szemes horog kötése Harcsa kékre fozve orsóra a damilt megkötni duel horokötések Õrség területi engedély felső tisza igy müködika ka-peetetö hajo királyrétitó felgyõ harcsa fajták duzaszto fogási naptár körmösdpuszta százhalombattai-tó