Pontyleves (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Pontyikra és lép, liszt, fokhagyma, majoránna, petrezselyem, zeller, só, rozskenyér

Elkészítés

Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott lépet és a fekete részt, mely a mellett szokott lenni, egy kis majoránnával és fokhagymával együtt, öntsd bele a ponty vérét, s forrald még egyszer a levest. Azután tálald ki a levest hosszúkásra metélt és pirított rozskenyérre.

0 hozzászólás

Hozzászólások

szentes lapistó zabszék tatai derítö tó szorrepatrik fogási elörejelzés nagy penteki hal Maconkai-víztároró Etetõkosár felkötése jász szent lászló õszi telepités horogelőke ökle hal képe dunai hókony horgász hetijegy magyarkeszi pontyrol minden Tata Loach dorgincs dunai kövezés fluorocarbon Újhegyi horgásztó sajószentpéteri üveggyári tó balincsali Halpaprikás szegediesen