Pontyleves (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Pontyikra és lép, liszt, fokhagyma, majoránna, petrezselyem, zeller, só, rozskenyér

Elkészítés

Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott lépet és a fekete részt, mely a mellett szokott lenni, egy kis majoránnával és fokhagymával együtt, öntsd bele a ponty vérét, s forrald még egyszer a levest. Azután tálald ki a levest hosszúkásra metélt és pirított rozskenyérre.

0 hozzászólás

Hozzászólások

velence tavi horgász eggyesület horgászvizek vác Tejszínes sült hal burgonyával Atractosteus 20-as damil ÁNIZSVAS Matolcsi Dynamite Baits Swim Stim Amino Black Groundbait Amblyraja radiata fibánya Balzer Syndicate 300 red oscar SEVYLOR Fish Hunter HF250 gumicsónak balatoni engedélyek árai pergetöbotok horogszabadító horgászvizek kákafok nyirádi horgásztó adatok Bakonyi halgombóc-leves algyői horgásztanya Misefai Jóléti-tározó halfajai Pinnacle VISION XL bodroghalászi Mustelus asterias