Pontyleves (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Pontyikra és lép, liszt, fokhagyma, majoránna, petrezselyem, zeller, só, rozskenyér

Elkészítés

Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott lépet és a fekete részt, mely a mellett szokott lenni, egy kis majoránnával és fokhagymával együtt, öntsd bele a ponty vérét, s forrald még egyszer a levest. Azután tálald ki a levest hosszúkásra metélt és pirított rozskenyérre.

0 hozzászólás

Hozzászólások

baranya megye feeder bot januári tilalmak pontyhorgászat fenekezõ szerelés zalacsányi horgásztó rackevei duha kis sügér bojlitészta Rapala Dives-To DT06P atack törvények-jogszabályok bónom zug Zászlós bölcsõszájú hal napijegyváltás 120-180g zagyva engedély horgászvizek fás tó akcios szetek pecabot morgóhal hal ár pogányi tó baranya oroszlányi hütőtó kamasan horog