Pontyleves (Czifray István 1840-ből)

Hozzávalók

Pontyikra és lép, liszt, fokhagyma, majoránna, petrezselyem, zeller, só, rozskenyér

Elkészítés

Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott lépet és a fekete részt, mely a mellett szokott lenni, egy kis majoránnával és fokhagymával együtt, öntsd bele a ponty vérét, s forrald még egyszer a levest. Azután tálald ki a levest hosszúkásra metélt és pirított rozskenyérre.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fonotzsinor állatkínzó horgász a pécsvárad Fire fox HB-40 zsidóhal pergetés busahorgaszata pati horgász to leveleki viztározó KETBODONY Ihorgaszegyesulet Mánteleki tó TIMÁR MIX Feeder Ponty piros horgász területi engedély izsép shimano tribal SALMO Perch PH8F HP Berkley Muszúnyog RL-044 riasztó süllõ a folyoban Lisóczki horgásztó wédimax etetés hajóval Párolt lazac gribiche mártással HOUSE OF CARP