Halikraleves I.

Hozzávalók

75 dkg-nyi pontyikra, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 2 pohár tejföl, 3 dl fehérbor, bors, só, babérlevél, ecet

Elkészítés

A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozzáadom az ikrát és tovább főzöm. Belekeverem a tejfölt, a bort. Sózom és ecettel ízesítem. Pirítóssal tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

balatoni héring middy botok 40ip11 pergető pisztrángozás siklo egyre nagyobb árvízszintek a Tiszán magyar-kócz sturovo tejfölös ponty csonti tiszaföldvár Raja microocellata menyhalazási helyszínek torony tó köröstarcsai vizek horgászat harcsára horgász játákok kvízpontok kopolya cerent galga Kis Tisza erjesztett dunaújvárosi soderbánya