Hortobágyi halászlé

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, faroknyél, 300 g vöröshagyma, 300 g zöldpaprika, 50 g só, 50 g fűszerpaprika, 1 db paradicsom, cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kömény

Elkészítés

A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagy lángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük és lassú tűzön készre főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

telepités mikor volt drótelőke BIG CARP Vörös magmix holtkoros Északi Övcsatorna háziréti motorok velencei tó hal telepítés harcsazos botok SPRO Vista Match Medium 420 shakespear bolognai úszó bojlis horogkötés amurrekord csuka kapás levetve horgászhelyek háromfa horgász hetijegy rába távdobás világrekord horgászvizek csárdaszállás Alpár gátőr match pontyos videók Horgász napijegyek