Hortobágyi halászlé

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, faroknyél, 300 g vöröshagyma, 300 g zöldpaprika, 50 g só, 50 g fűszerpaprika, 1 db paradicsom, cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kömény

Elkészítés

A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagy lángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük és lassú tűzön készre főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

LANTOS Vanília WALTER Serie World Champion Match morulius szállás Balatonnál horgaszvizek hollandiaban stupekezés Gadus macrocephalus Kõvágószöllõsi-tó merenyei to feeder botos horgászat magan tavak gyor naphal barnacsik allroundmarin pickerbot szákó keskeny szerbia horgászhelyek tisza tó távdobó felszerelés Horgász napijegyek horgász napijegy fekete körös uszó kötés szombathelyi csoto