Hortobágyi halászlé

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, faroknyél, 300 g vöröshagyma, 300 g zöldpaprika, 50 g só, 50 g fűszerpaprika, 1 db paradicsom, cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kömény

Elkészítés

A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagy lángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük és lassú tűzön készre főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Abu Garcia Rocksweeper 702 ponty etetőanyag haka bükkösd OREOCHROMIS SHIMANO Catana BX TE GT 5 lassa mindenki tany tolna megye Csukapörkölt kádár tó önetetö bolognai módszer Sparus Auratus manns szilikon csalik botos csomagolom elveszett horgászengedély hármas kõrös móri tilalmi helyek a pontyra kisvác balzer pronto tisza luc nágocsi-tározó