Hortobágyi halászlé

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, faroknyél, 300 g vöröshagyma, 300 g zöldpaprika, 50 g só, 50 g fűszerpaprika, 1 db paradicsom, cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kömény

Elkészítés

A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagy lángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük és lassú tűzön készre főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Aphanius fasciatus melegvíz sander felsõnána VAN DEN EYNDE Professional Formula Bream saj Arctogadus glacialis bélavári tó erõgimi használata Fenyvesto egyházasgerge alkatreszek TIMÁR MIX Bodorka Extra grábler kemping lámpa tarnaörs horgász hetijegy váckisújfalu bajuszos-orsófark dip eperes Techno Bogáncs pontyozó szerelék VMC 9908 BZ Limerick Nutrabaits Pellet Trigga bujtosi tó mechbot