Hortobágyi halászlé

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, faroknyél, 300 g vöröshagyma, 300 g zöldpaprika, 50 g só, 50 g fűszerpaprika, 1 db paradicsom, cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kömény

Elkészítés

A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagy lángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük és lassú tűzön készre főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nagytok Duel Class TIMÁR MIX Pellets Ponty sárga hetes ólmos-legyes szerelék galla tanya vitorla duna budapest kadarcsi to pötréte leveleki-to STORM Thunder Stick Mad Flash dick ckobar halcsali horgászvizsga kérdései meleg vizes tó nógrádverõce Halkrém kecsegézni sárvíz napijegy Közönséges villásmakréla shellfish berkley nagyker