Hortobágyi halászlé

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, faroknyél, 300 g vöröshagyma, 300 g zöldpaprika, 50 g só, 50 g fűszerpaprika, 1 db paradicsom, cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kömény

Elkészítés

A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagy lángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük és lassú tűzön készre főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

boszorkány hal szegedi horgásztó botok hal gps keszeg horgászata peca-tó cemping Õrségi seabream apró halak vízterelő kőgátak étterem elérhetõség videok halakról Pannonhalma strudo ATKAI HORGÁSZAT PELZER Sushi csalizó bojli Csíkos sügér halkvíz marci STRATEGY Standard Boilie rig SALMO Butcher BR5F PH alsóbereckei holtág ENERGOTEAM HSM235 gumicsónak