Hortobágyi halászlé

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, faroknyél, 300 g vöröshagyma, 300 g zöldpaprika, 50 g só, 50 g fűszerpaprika, 1 db paradicsom, cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kömény

Elkészítés

A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagy lángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük és lassú tűzön készre főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászhálózsák ohati tavak legjobb halfogó kisbakter napijegy őrbottyán bicsérdi-tó malomvölgy harcsatabor akasztó erjesztett kukorica elkészitése Fa házak bérlése Halpaprikás pontyból ráckevei horgászat úszókészítés gumis kuttyogatás videó SPRO Seria Walter Silver Bream Float 390 hal füstölés DAM Quick Finessa fs 9 süllõ vendégházak Fekete-Kõrös horgász tanya miskolc környekitavak merítő