Halászlé (Krúdy Gyula)

Hozzávalók

Vegyes hal, hagyma, zöldpaprika, paradicsom vagy lecsó, só

Elkészítés

Többféle halat tisztítunk meg és vágunk darabokra. Besózzuk. Először a fejet, uszonyokat és gerincet főzzük meg felaprított hagymával két liter vízben. Lassan főzzük 40-50 percig, miközben megszórjuk piros paprikával. Ezután kivesszük az eddig főzötteket és beletesszük a sózott értékes halrészeket és az ikrát. Zöldpaprika, paradicsom, télen 2 kanál lecsó jön még hozzá. Húsz perc múlva tálalhatjuk is.

0 hozzászólás

Hozzászólások

speedmaster senso spin dunavölgyi föcsatorna ALATKAI HORGASZTAVAK horgászvizek gonozdi tó horgászvizek tiszaújváros Szentgyörgyi tó Paks horgászverseny sajo petri to pataki tó lékezés spro wobbler használt horgász cikk shimano beast master te 6000 szallas Baranya megye TOP MIX Big Carp Siratoi holtág antal területi engedély marcal legnagyobb kárász 2008 halhús zsírtartalom szerint sirató holtág klapka tó baranya megyei patakok