Halászlé (Krúdy Gyula)

Hozzávalók

Vegyes hal, hagyma, zöldpaprika, paradicsom vagy lecsó, só

Elkészítés

Többféle halat tisztítunk meg és vágunk darabokra. Besózzuk. Először a fejet, uszonyokat és gerincet főzzük meg felaprított hagymával két liter vízben. Lassan főzzük 40-50 percig, miközben megszórjuk piros paprikával. Ezután kivesszük az eddig főzötteket és beletesszük a sózott értékes halrészeket és az ikrát. Zöldpaprika, paradicsom, télen 2 kanál lecsó jön még hozzá. Húsz perc múlva tálalhatjuk is.

0 hozzászólás

Hozzászólások

usszó pilismaróti felső kék-öböl csolnok LEGKISEBB HALAK uszos modszerek strandi tó horgászhálózsák pérező bot halászruha dombori horgásztó horgászszaktanácsadás daiwa emblem sajátíthatók xfxar36 Spic bot matchezés kapribogyó blinkerek radartartó FOX Predator Carbo Flex Rod-Pod bottartok nova halpörkölt csuszával harcsaharapás