Halászlé (Krúdy Gyula)

Hozzávalók

Vegyes hal, hagyma, zöldpaprika, paradicsom vagy lecsó, só

Elkészítés

Többféle halat tisztítunk meg és vágunk darabokra. Besózzuk. Először a fejet, uszonyokat és gerincet főzzük meg felaprított hagymával két liter vízben. Lassan főzzük 40-50 percig, miközben megszórjuk piros paprikával. Ezután kivesszük az eddig főzötteket és beletesszük a sózott értékes halrészeket és az ikrát. Zöldpaprika, paradicsom, télen 2 kanál lecsó jön még hozzá. Húsz perc múlva tálalhatjuk is.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csömöri horgásztó végszerelékek matildi tó területi engedély dráva Magazinok vízrendszer rántott márna irmai tica orsó pirosszárnyú konczér amur fogás Black Label Baits Bojli Razor Blade gadus pápai horgász to TOP MIX MCS 5X MAG MIX Yo-Zuri Minnow 7 Neogobius gymnotrachelus spro bionic specialist carp feeder rebel mûcsali karcs tiszavirágzás valika vendégház kecsegés zug bandika