Halászlé (Krúdy Gyula)

Hozzávalók

Vegyes hal, hagyma, zöldpaprika, paradicsom vagy lecsó, só

Elkészítés

Többféle halat tisztítunk meg és vágunk darabokra. Besózzuk. Először a fejet, uszonyokat és gerincet főzzük meg felaprított hagymával két liter vízben. Lassan főzzük 40-50 percig, miközben megszórjuk piros paprikával. Ezután kivesszük az eddig főzötteket és beletesszük a sózott értékes halrészeket és az ikrát. Zöldpaprika, paradicsom, télen 2 kanál lecsó jön még hozzá. Húsz perc múlva tálalhatjuk is.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pötrétei tavak FOX Illusion elokezsinór dombovár környéki horgászhelyek Heves-Alatka tószeg Matolcsi Öregsori-víztározó leveleki-to angolnahorgász szokolya nagycsepely Nõi napijegy klágyai-tó GAMAKATSU 5314N horgásztavak Tatabányán fém zsinór nilusi sügér filmek pest megyei twiszterezés a dévér kendvec csalija levissz tulajdonosok engedely tiszaalpar tisztó