Halászlé (Krúdy Gyula)

Hozzávalók

Vegyes hal, hagyma, zöldpaprika, paradicsom vagy lecsó, só

Elkészítés

Többféle halat tisztítunk meg és vágunk darabokra. Besózzuk. Először a fejet, uszonyokat és gerincet főzzük meg felaprított hagymával két liter vízben. Lassan főzzük 40-50 percig, miközben megszórjuk piros paprikával. Ezután kivesszük az eddig főzötteket és beletesszük a sózott értékes halrészeket és az ikrát. Zöldpaprika, paradicsom, télen 2 kanál lecsó jön még hozzá. Húsz perc múlva tálalhatjuk is.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dusky shark Engedély 2009-re SHIMANO Alivio AX Spin 300MH csontos alki Úszós szett spicc bot abu bot Shakespeare Sigma 050 rekord ponty akciós szettek Dunai etetés és csalizás csaba-tó gyopai andaVI szerelék harcsára császár szállás mücsali bartlett sügér balin golyós horgászat Mitchell Performance Fluo makréla recept TOP MIX ASTERX Match Medium 390 feketesügér