Aldunai halászlé

Hozzávalók

3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. Ecettel ízesítem és csipetkével tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hévízi-patak Gyorscsatlakozó Berkley Tactix 100ML CRALUSSO Spirit alapozó etetés TOP MIX MCS 5X MAG MIX horgászás õsszel süllő rablása gyuró horgásztó lapos horog orsóteszt Rácos törpeharcsa snajder békés megyei csatornák léki tó dévérező csali leg nagyob pongy kunsági csatorna Afrikai harcsa tepsibenû silstar yakúza tángyérhal tanki to filakovo Napsugár hogásztó