Balatoni halászlé III.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 25 dkg hagyma, 6 dkg édes paprika, 1 közepes burgonya, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika, fél tubus csípős Piros-Arany

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat a burgonyával 3,5 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, a Piros-Arany krémet, valamint a cseresznyepaprikát. Erős forralással készre főzöm.

0 hozzászólás

Hozzászólások

félhalmi holtágak dunai rugany csuka kapása woblerre video gana pontos dobás viharsarok mister twister az idei legnagyobb hal marasztoki tó nemeshal tok fárasztás szentendrei horgásztó Fenyvesto rauckh tó catana Debreceni tó betta harci hal balatoniengedely Rapala Skitter Prop SPRSS07GCH őshonos kárászok jég alatt bodorkázás borostyán tó kétrészes bot Tintahalragu