Balatoni halászlé III.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 25 dkg hagyma, 6 dkg édes paprika, 1 közepes burgonya, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika, fél tubus csípős Piros-Arany

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat a burgonyával 3,5 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, a Piros-Arany krémet, valamint a cseresznyepaprikát. Erős forralással készre főzöm.

0 hozzászólás

Hozzászólások

silstar50 diana és zoltán tavak vértesacsai horgásztó Nádor-csatorna nyugati fõcsatorna napijegy nyékládháza jack salmon fás tavi kis videó sütőben elkészített pontyételek dunaujvárosi horgásziroda nyitvatartás fojami harcsa rendelkezésekhalászati máriapócs chilia harcsa kovácsszénája horgászto horgászhelyek rába területi engedély szálkai tározó táska tiszaholtágak öntöz hejö balaton déli part Abu Cardinal 304 R élõhelyenként