Balatoni halászlé II.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, a harcsát, az áttört apró halat és a hagymát és még egy liternyi vizet. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy 35-40 percnyi forralást követően kész.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hináros halászvizsga horgász napijegy soroksári duna juharmag bevontatás oroszlány ponty letöltés tiszakécske arno asónémedi kovácsszénája horgászto informácio FFBVVFV szinva kiflibojli villantó isaszegi horgász egyesület FOX Raider tiltott horgászati eszközök fejérke csépi öböl csuka támadás csotkukac dráva horgász feltétrlek alberirsa