Balatoni halászlé II.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, a harcsát, az áttört apró halat és a hagymát és még egy liternyi vizet. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy 35-40 percnyi forralást követően kész.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pocsaj fartükrös tiszai csukázás torpillaólom ördög engedély árfolyam gyargya velencei ponty tilalom péteri-major cegkéd Nádor csatorna dvcs kétlégzetû halak adrian horgaszat savany kedvenc eledele atlantic Minnow D Csukázáshoz Kötések century horgászbot szabó tő-ponty hal tilalom pócz