Balatoni halászlé II.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, a harcsát, az áttört apró halat és a hagymát és még egy liternyi vizet. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy 35-40 percnyi forralást követően kész.

0 hozzászólás

Hozzászólások

sziszi Mitchell Basic Feeder Quiver ördög rája víztározók letölthetö filmek oroj Pisztrángos-tó csontitenyeszto nevelo halfajok SPRO Precision Match 390 horgászvizek dunaharaszti szinva patak berekfürdõ belsõ tó moskalik nagybivajos Cibakháza horgászengedély fogásieséj horgászkések MOSELLA Canal karpfen merenye horgásztó csuka ívása karikakeszeg isaszeg park he. multi orso