Balatoni halászlé II.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, a harcsát, az áttört apró halat és a hagymát és még egy liternyi vizet. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy 35-40 percnyi forralást követően kész.

0 hozzászólás

Hozzászólások

sugár kardos alaszkai horgászto 40ip11 iwiw tilalmak 2009 Rapala Husky Jerk HJ10SB horgászmódszerek ponyra tiszdob temple fork outfitters legyezőbot horgász napijegy tiszaluc sült hal piros szarnyu keszeg horgászati tilalom bottyán drót féreg a halban örbotyáni horgásztó rabi és rab Nem szép banax helicon hidegvölgyi horgásztó harcsák horgászata MAVER Nembo Club 600 bolo Rablóhal tanyákon las