Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kakat spicc bot gumizás szemes keszeg heavy feeder fogási horgász napijegy galgahévíz apci tó Seria 403 törpeharcsás videók drashkovich zylon carbon bot tenyésztése balinos filmek Berkley Trilene Carp Brown van den eyde orsóhal fertõ-tó evezö csinalas horgász ernyõ vörös árnyékhal harcsa fogások Rapala Original Floater F07BLM colonel