Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

eredménye ongai tavak súlyos baleset harcnál óriás medúza heinrich kevin k3 hal sóágyban FISHING BOX Tyger Maxi bretyó-tó guthman to töttöspusztai tavak match budapest XI horgász hetijegy lázbérc merevaljú gumicsónak horgászzsákmány Hi-Attract bojli Scopex teleszkópos horgászbot Sajtos ponty szálkás seebass Arany kordok fogásesélyek