Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

vízibicikli nagykékesi tó Kessler géb Storm WSBS BG horgász napijegy felső tisza pisztráng fogható Márványos sügér SPRO Prion Power Picker 300 bojli készités házilag bodorka ívása kalifatanya karácsonyfok tû spicc féder felszerelés tiszabõ orsódob farkasdi horgásztó nyári módszerek kál Dyneema Toledo carp yacth kikötõ ariano nel polinese horgász napijegy mura