Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kép galériák aranyhal ikra Tarján pataki tározó éves nélkül sütõben sült süllõ arany pikkej területi engedély fás tó wobberek sügérre ábrák deseda tó telepités tüttös puszta bábolna-tó Tihanyi Belsõ-tó horgaszto bokod vörös harcoshal-betta dunai paducozás hogy müködik azetetö hajo abu black max szaki to gőcze alpári halászcsárda tát új tó építésselkapcsolatban banner