Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász területi engedély rábca nyerfli perregi holtág aranyosfejû C.I.P.S. kápolnásnyéki hogasz filmek balatonfenyves sûllõ sûtése kazasztáni horgászat tokodka JVS No Limit Feeder XX heavy újságok repülõhal ponty rekord sage legyezőorsó Hksz napi jegy keszegezõ botok 2010-es engedély árak fonott és damil kötések horgasz vizek erdelyben KEREKTÓ jákó horgászhelyek rakaca