Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pontyos játék békésszentandrás-haki zamárdi adalékanyagok piker mórahalom sárkány Lecsós ponty balatoni strandok saratoga Rapala Original Floater F09BLM mecseknadasdito csalik elkészítése tisza vizallas põilismaroti öböl tilalom velencei tó viza horgászata manna horgászat bolognnaival 14-es horog piszehal horgász eszköz padmaly Gyulai vizek