Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Robinson szigetek búzavölgy prsok fonott zinór harcsázó műcsali nyájak Sápadt rája suszterpaduc dmc tó tardona to keszeg horgászata nyugati főcsatorna csukára KAMASAKI Pontymatrac Basic Vizállások cormorán repcemag partszakasz harsányi MULTI FISH Kerek ernyotartó vas megyei horgászegyesületek vízterelő kőgátak napijegy csengöl dunaújvárosi öböl