Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Maver teleszkopós koos ferenc chaetodon Fenwick Iron Hawk szolunári Tova szórói drennan bot nagybivajos tórendszer dunabogdányi dajkacápa MILO Special Carpa szolunaris tabla 2009 területi engedély zemplén horgászháló pirosszárnyú ponty szabályok horogmkötések jászfényszaru Dóri napijegy vác nyírádi-tó harcsatabor Chelidonichthys obscura