Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

sulloreceptek bõsárkányi tó növényevõ halak kosárlabda börgetés pocsaj kiskörei mü légy botszervíz sûlt uszony fejes napijegy vajdácska trükkös derekegyházihorgásztö belly-boatos horgászat horgászorsó szerviz varsa bandázsolás területi engedély háromfa Homoki garnéla mezeitanya Fogpiszkálóhal csalik süllõ horgászathoz Brokkolis lazac muholdas térkép csongrád megye