Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Legnagyob hal Ráckevei horgásztanya szentesi korház bókai horgászoktatás díszöves Böngézde perfect match ökle tataideritoto kiado faházak az összes hal képei kecskéscsárdai lápi póc kft stég épités lampahal őrtilos víz alatti amúrok napijegy maconka Somogy megyei tavak lakitelek tõserdö Balzer Magna MX-5 Boat 600 330 kettner elektromos csonak finom halas ételek