Balatoni halászlé I.

Hozzávalók

Fél kg apró hal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

bottartó a toro képek aprított kassák klub SALMO Frisky 7DR SBO rétszilasi tavak storm bateito forgó kötések kölöntefélék batony patak sült hekk gumihalazás Balzer Platinum Royal tasson csónak kikötés raptor vízibicikli kóspallag magna marine haltelepítésa Gerecz Elemér egyesület szaibling recept art