Halpaprikás

Hozzávalók

1-1/2 db ponty, 6 fej vereshagyma, 2 késhegynyi paprika, 1 késhegynyi só

Elkészítés

Vereshagymát megtisztítva, szeletekre vágjuk, ezt feltesszük és bő vízben puhára főzzük sóval. Ha a hagyma puha, áttörjük szitán. Ezzel egyidejűleg a halat megtisztítjuk, megmossuk, a belét vigyázva kivesszük. A halat felbontva mosni nem szabad. Azután kétujjnyi szeletekre vágva, belerakjuk a lábasba, ráöntjük a hagymás levet, úgy, hogy jól ellepje és fedő alatt főzzük, míg fel nem forr. Ha felforrt, ízlés szerint paprikát teszünk bele és lassan tovább főzzük fedő nélkül. Más módon a hagymát nem is kell külön megfőzni, hanem a nyers hal alá rakva ezzel együtt főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászbot öszerakás csuka fajták beluga horgászata téliesített faházak MAVER Nembo Club 800 tisza buzasvolgyito dráva horgászhelyek alsózsolca eladó közvetlen feketesügér szaporodása csordák tábor kulcskarika woobler tőzegtó Energoteam öves csónakos bottartó DP-51 pisztráng kép területi engedély sárazsadány horgászbotok ára HUMMINBIRD Fishin Buddy 120 halradar zátonyi holt duna napijegy gyoma lakókocsi