Halpaprikás

Hozzávalók

1-1/2 db ponty, 6 fej vereshagyma, 2 késhegynyi paprika, 1 késhegynyi só

Elkészítés

Vereshagymát megtisztítva, szeletekre vágjuk, ezt feltesszük és bő vízben puhára főzzük sóval. Ha a hagyma puha, áttörjük szitán. Ezzel egyidejűleg a halat megtisztítjuk, megmossuk, a belét vigyázva kivesszük. A halat felbontva mosni nem szabad. Azután kétujjnyi szeletekre vágva, belerakjuk a lábasba, ráöntjük a hagymás levet, úgy, hogy jól ellepje és fedő alatt főzzük, míg fel nem forr. Ha felforrt, ízlés szerint paprikát teszünk bele és lassan tovább főzzük fedő nélkül. Más módon a hagymát nem is kell külön megfőzni, hanem a nyers hal alá rakva ezzel együtt főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Berkley Power Blood Worm konczhal balaton apartman SALMO Executor IEX5SR RTR sinkár zsinórvezetőgörgő méri tó kicsi süllõ horgászjegy váltás GAMAKATSU 1050N SHIMANO TC BX 10-400 Shimano Super GT-RB languszta HORGASZ BOLT ingolna Sóskúti horgásztó stettni Storm WSBS SHCS pontykapás Abu Pike télen is horgászható Laguna bat freaky star carp bojlis bot sárosdi tó nyitvatartása