Halpaprikás

Hozzávalók

1-1/2 db ponty, 6 fej vereshagyma, 2 késhegynyi paprika, 1 késhegynyi só

Elkészítés

Vereshagymát megtisztítva, szeletekre vágjuk, ezt feltesszük és bő vízben puhára főzzük sóval. Ha a hagyma puha, áttörjük szitán. Ezzel egyidejűleg a halat megtisztítjuk, megmossuk, a belét vigyázva kivesszük. A halat felbontva mosni nem szabad. Azután kétujjnyi szeletekre vágva, belerakjuk a lábasba, ráöntjük a hagymás levet, úgy, hogy jól ellepje és fedő alatt főzzük, míg fel nem forr. Ha felforrt, ízlés szerint paprikát teszünk bele és lassan tovább főzzük fedő nélkül. Más módon a hagymát nem is kell külön megfőzni, hanem a nyers hal alá rakva ezzel együtt főzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ároktö térkép horgásztársat kokorica DLT Grand Cat pest megye folyót nap felkelte kárász filmek kiskunsági föcsatorna telepités kékhátú lazac halbába önsúlyos wagglerek vértesszõlõs pehelyhal ALATKAI HORGASZTAVAK kapitalis-fogas-ponty hajas-kövihal ponytyozo szet pataházi zsilip merenyei to napijegy viszló úszó wobbler hal melyik országból származik tokaj kovacs to