Halpaprikás szegediesen (régi recept)

Hozzávalók

Kecsege, ponty, harcsa, vöröshagyma, paprika, só

Elkészítés

A halpaprikáshoz többféle halat: kecsegét, potykát, harcsát kell választani, ha azt akarjuk, hogy ízletes legyen; ezeket meg kell tisztítani, megmosni és aztán fölbontani. Vérét egy tálba kell ereszteni, a halat darabokra vágni és a vérével együtt bográcsba, vagy lábasba tenni és annyi vizet ráönteni, hogy a halat ellepje; ekkor tűzre tenni és ha fölforrt, karikába vágott vöröshagymát, sót és paprikát rászórni, ezzel fölrázva egy óráig forrni hagyjuk, de kavarni nem szabad, csak fölrázni, hogy a haldarabok egészben maradjanak. Ezen halpaprikást hosszú lével kell hagyni; ha a hal bográcsban főtt, avval adjuk föl az asztalra, a bográcsot fából készült koszorúra állítva, s belőle a háziasszony szedjen minden vendégnek néhány darabot a tányérjára. Ha halászosan kívánjuk a halpaprikást főzni, akkor a szabadban a földre kell tüzet rakni, mire a szolgafát állítjuk, melynek tetején egy vashorgonynak kell lenni, melyre a vasbográcsot akasztjuk és a föntebb irt mód szerint azt elkészítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

bokrosi tábla mattyi horgászverseny hirdetés feladás matroz horgasz egyesulet szivacs csali hucho hucho horogkötö csomok Neogobius melanostomus csepeli-kavicsbányató tatai horgást tó viz mutat kovácsszénája horgászto informácio Komravölgyi holt körös horgászkészség horgászhelyek tisza tó Krepton SK Match Yo-Zuri Hydro Minnow wobbler díszmárnák gábris SPRO Strategy Tycoon 390 gomba halastó anver to FOX Folyami feeder bottartófej