Szegedi halászlé (Vizvári Mariska, 1944)

Hozzávalók

2 kg hal (ponty, kecsege, harcsa), 3 fej vereshagyma, két evőkanálnyi szegedi rózsapaprika, só

Elkészítés

Három fej vereshagymát igen-igen apróra vágunk, egy nagy vaslábasba 2 liter vizet teszünk, bele a hagymát, 2 kiló halat, melyben harcsának, pontynak, kecsegének, tükörpontynak és egy darab toknak kell lennie, egy darabka halikrát, melyet előbb késsel lekapartunk a hártyájáról (ha élő halaink voltak, azoknak a vérét), két evőkanálnyi szegedi rózsapaprikát, sót ízlés szerint és a nyitott lángra tesszük. Ha a víz forrni kezd, a karikákkal befedjük a lángot, hogy lassan forrjon. E félórai lassú forrás után kész. Lehet apró csipetkét is belefőzni. Kanállal keverni főzés közben a halat nem szabad, bárhogyan készítsük is, csak a lábas fülénél fogva rázogatni a lábast. Máskülönben a hal szétmállik és tálaláskor szinte pépszerű lesz.

0 hozzászólás

Hozzászólások

vergõdik tengeri csuka maconkató busa horgászata gálos tó Esox lucius busázó hely leuckartii penn márciusi tavi horgászat csuka elo halra belly kraszna karcs EXNER GUSZTÁV profi carbo rainbow runner klub matty-hottedra Tokehalfilé sajttal kárász horgászata video Pettyes kajmánhal sinkár tó mérõ eszközök