Szegedi halászlé (Vizvári Mariska, 1944)

Hozzávalók

2 kg hal (ponty, kecsege, harcsa), 3 fej vereshagyma, két evőkanálnyi szegedi rózsapaprika, só

Elkészítés

Három fej vereshagymát igen-igen apróra vágunk, egy nagy vaslábasba 2 liter vizet teszünk, bele a hagymát, 2 kiló halat, melyben harcsának, pontynak, kecsegének, tükörpontynak és egy darab toknak kell lennie, egy darabka halikrát, melyet előbb késsel lekapartunk a hártyájáról (ha élő halaink voltak, azoknak a vérét), két evőkanálnyi szegedi rózsapaprikát, sót ízlés szerint és a nyitott lángra tesszük. Ha a víz forrni kezd, a karikákkal befedjük a lángot, hogy lassan forrjon. E félórai lassú forrás után kész. Lehet apró csipetkét is belefőzni. Kanállal keverni főzés közben a halat nem szabad, bárhogyan készítsük is, csak a lábas fülénél fogva rázogatni a lábast. Máskülönben a hal szétmállik és tálaláskor szinte pépszerű lesz.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fenekezõ készítése károlyi kastély rakacai PVC sátras ernyo Storm WSBS SD halfiléz MOSELLA Select Bream Red Sárgafarkú fattyúmakréla köthetõ drótelõke Széleskõ mélysége pntyozó tüskeito heka kavicsbánya spo pove van staal törpék Vadása tó kék akara hetijegy horgásztó vörösszárnyú sügér horgászata szank olajbányász tó matolcs Világrekord süllõ