Szegedi halászlé (Vizvári Mariska, 1944)

Hozzávalók

2 kg hal (ponty, kecsege, harcsa), 3 fej vereshagyma, két evőkanálnyi szegedi rózsapaprika, só

Elkészítés

Három fej vereshagymát igen-igen apróra vágunk, egy nagy vaslábasba 2 liter vizet teszünk, bele a hagymát, 2 kiló halat, melyben harcsának, pontynak, kecsegének, tükörpontynak és egy darab toknak kell lennie, egy darabka halikrát, melyet előbb késsel lekapartunk a hártyájáról (ha élő halaink voltak, azoknak a vérét), két evőkanálnyi szegedi rózsapaprikát, sót ízlés szerint és a nyitott lángra tesszük. Ha a víz forrni kezd, a karikákkal befedjük a lángot, hogy lassan forrjon. E félórai lassú forrás után kész. Lehet apró csipetkét is belefőzni. Kanállal keverni főzés közben a halat nem szabad, bárhogyan készítsük is, csak a lábas fülénél fogva rázogatni a lábast. Máskülönben a hal szétmállik és tálaláskor szinte pépszerű lesz.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Versenláda 240 cm harcsa gyöngyel való horgászat Radutad tó uszó ütközõ trópusi hal fat rap vízibicikli Zöldséges halfilé horgászengedélyváltás a dunára Klágya I. egy kepet a lengosspicrol Mora 746 kés KAJDACS bokrosi maxon áruház chervy szulináris kard hal törpeharcsafogása székejitó békésszentandrási túl az álomhatáron spicbot gumizása