Szegedi halászlé (Vizvári Mariska, 1944)

Hozzávalók

2 kg hal (ponty, kecsege, harcsa), 3 fej vereshagyma, két evőkanálnyi szegedi rózsapaprika, só

Elkészítés

Három fej vereshagymát igen-igen apróra vágunk, egy nagy vaslábasba 2 liter vizet teszünk, bele a hagymát, 2 kiló halat, melyben harcsának, pontynak, kecsegének, tükörpontynak és egy darab toknak kell lennie, egy darabka halikrát, melyet előbb késsel lekapartunk a hártyájáról (ha élő halaink voltak, azoknak a vérét), két evőkanálnyi szegedi rózsapaprikát, sót ízlés szerint és a nyitott lángra tesszük. Ha a víz forrni kezd, a karikákkal befedjük a lángot, hogy lassan forrjon. E félórai lassú forrás után kész. Lehet apró csipetkét is belefőzni. Kanállal keverni főzés közben a halat nem szabad, bárhogyan készítsük is, csak a lábas fülénél fogva rázogatni a lábast. Máskülönben a hal szétmállik és tálaláskor szinte pépszerű lesz.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Lophius piscatorius and L. budegassa bánki tói szállás Sevylor gyúró horgász tó rendezvények lonyai fõ csatorna senecizõ aldebrő sóderbánya-tó vortex horgászfelszerelések Börzsöny horgászjegy árak makádi gátak szolnok alcsisziget Black Label Baits Pop Up Bojli Only Scopex piócafelszuras léki tó etetőszúnyog nyitás gumi1,4 ódráva csukázó villantó Dam Super Natural feeder csali felhejezés