Szegedi halászlé (Vizvári Mariska, 1944)

Hozzávalók

2 kg hal (ponty, kecsege, harcsa), 3 fej vereshagyma, két evőkanálnyi szegedi rózsapaprika, só

Elkészítés

Három fej vereshagymát igen-igen apróra vágunk, egy nagy vaslábasba 2 liter vizet teszünk, bele a hagymát, 2 kiló halat, melyben harcsának, pontynak, kecsegének, tükörpontynak és egy darab toknak kell lennie, egy darabka halikrát, melyet előbb késsel lekapartunk a hártyájáról (ha élő halaink voltak, azoknak a vérét), két evőkanálnyi szegedi rózsapaprikát, sót ízlés szerint és a nyitott lángra tesszük. Ha a víz forrni kezd, a karikákkal befedjük a lángot, hogy lassan forrjon. E félórai lassú forrás után kész. Lehet apró csipetkét is belefőzni. Kanállal keverni főzés közben a halat nem szabad, bárhogyan készítsük is, csak a lábas fülénél fogva rázogatni a lábast. Máskülönben a hal szétmállik és tálaláskor szinte pépszerű lesz.

0 hozzászólás

Hozzászólások

orso zsinorjára zsugorito csö Pisze hosszú farkú hal MADOCSAI zsidóhal Fokhagymás süllo dunai sarkantyú csobantó gyermekjegy kéthatár-tó dunai menyhal horgász napijegy vác botgörgö Sarkad paduc horgaszat kisfilm lévér pisztrángos bot rotpod horgász napijegy péres nervus Mezõ tárkány Abu Garcia Conolon Classic 8ft 15/40 okuma lombó 90 es Balzer Magna MX Black 400 szeméthal Gomba