Tiszai boros halászlé

Hozzávalók

1 kg ponty, fél kg apró hal, 20 dkg hagyma, 3 evőkanál szegedi paprika, 1 cseresznyepaprika, 1 dl száraz fehérbor (pl. rizling), só

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. A pontyfejet, farkat és az apró halakat a hagymával 3 liter vízbe felteszem főni, majd átpasszírozom. A levébe belerakom a pontyszeleteket, mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csepeli kikoto monofil STORM Pro Grub PRGR03PG5 twister nemzetek vb spanyolország pécel halas tavak világ legnagyob hala HAYABUSA WRM 252 kádártai tóra tagdíj macconka tolna megyei horgász vízek képernyõvédõ rábca Epinephelus marginatus kék horgász területi engedély tiszalök dévér tilalom úszó tartó termo nadrág salt-fdx-70 házi készitésû hal csalik ketoskoros óriás pontyok kősüllő horgászat benta patak