Tiszai boros halászlé

Hozzávalók

1 kg ponty, fél kg apró hal, 20 dkg hagyma, 3 evőkanál szegedi paprika, 1 cseresznyepaprika, 1 dl száraz fehérbor (pl. rizling), só

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. A pontyfejet, farkat és az apró halakat a hagymával 3 liter vízbe felteszem főni, majd átpasszírozom. A levébe belerakom a pontyszeleteket, mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pelle frenetic bR lótöücsök rfr hedrehely ponty tipp áruházak Rapala Original Floater F11GFR Halkrémmel töltött alma pátkai viztározó tisza dunai keszeg dráván hlaszle vajaiviztarozo napijegy rétmajor bojli házilag sprint Orsó rainbow angel heddon tadpolly kutya Rapala Team Esko TE07SF lapos végû horog horgász könyv