Tiszai boros halászlé

Hozzávalók

1 kg ponty, fél kg apró hal, 20 dkg hagyma, 3 evőkanál szegedi paprika, 1 cseresznyepaprika, 1 dl száraz fehérbor (pl. rizling), só

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. A pontyfejet, farkat és az apró halakat a hagymával 3 liter vízbe felteszem főni, majd átpasszírozom. A levébe belerakom a pontyszeleteket, mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Celldömölki-tó bojlisbot a naplás halai nagy csuka kapos folyó délpestito rakos verseny Óbudai kalász tó SHIMANO Alivio TE GT 5-600AX holtmaros ponty keserû biai horgásztó eger szaloki to dobcsányi zebko SALMO Skinner SK12F RR horgász területi engedély tunyogmatolcs egri foltos pisztráng rasbora Nagyatádi HE édesvizütavak paducozó etetőanyag Hosszúréti Halastó