Tiszai boros halászlé

Hozzávalók

1 kg ponty, fél kg apró hal, 20 dkg hagyma, 3 evőkanál szegedi paprika, 1 cseresznyepaprika, 1 dl száraz fehérbor (pl. rizling), só

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. A pontyfejet, farkat és az apró halakat a hagymával 3 liter vízbe felteszem főni, majd átpasszírozom. A levébe belerakom a pontyszeleteket, mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

TRABUCCO S-Force XPS Surf Cast 25 veszprémihonvédhorgászegyesület tisza hõfoka szákolás mesterfogasok sil star botok gyõrújbarét horgászház kiadó nyeletõfékesorsók chab power bot bolognyai csónakot hol lehet kikötni dobo 28-as csatorna Emlos cormorán gumihal fejér megyei tavak olaszliszka SPRO Pellet Waggler 420 vízjárás vízminőség napijegy csepel gumicsizmák horgász napijegy bokrosi víztározó