Tiszai boros halászlé

Hozzávalók

1 kg ponty, fél kg apró hal, 20 dkg hagyma, 3 evőkanál szegedi paprika, 1 cseresznyepaprika, 1 dl száraz fehérbor (pl. rizling), só

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. A pontyfejet, farkat és az apró halakat a hagymával 3 liter vízbe felteszem főni, majd átpasszírozom. A levébe belerakom a pontyszeleteket, mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

döme gábor filmei antennas pötrétei-tó olimpia horgásztó horgásztérkép sibrikhal szállás Császárszállási Oláhréti I. tározó korosok horgász szállás területi engedély tótszentgyörgy horgászat harcsára zsinórvezetőgörgő spotted bass nyeletõfék áztató jász sügér növekedése TOP MIX ízesített csemege kukorica PONTYFOGÁSOK A NAPSUGÁR TÓN Silurus glanis engedéj megszerzése heinz-blinker nyálkásangolna