Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kemence patak hajdu-bihar EUROHOLD Champion Carp tiszabõ csali horogra fûzése nyityatartás horgászmodszerek-uszozás harcsa parasztfaló MOSELLA Explosiv Feeder kecsegés zug telepítés korcs horgász napijegy kovácsi bányásztó Decsi Ambassadeur Black Max low profile bácskiskunmegye carabineros szállás somogy megye külmotor szecsõi tó Max Carp angolna alcsiszigeti rekord ponty DCM