Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Fogási tilalmi idõk horgászpünkösd műlegyező iskola görögország liget tó horgászportál szélkeszeg dunai sügérezés primavara feltűrt hal SALMO Hornet H5F GS nyeletõfékesorsó õszi horgászat BIG CARP Vörös magmix busázó módszer heves alatka vágóhorog törpe kapás Keszeg avas szalonnával szúnyogragasztás Rapala Shallow Shad Rap SSR05SD Lámpáshal balatoni halászati részvénytársaság potoz IN2 Match