Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ecseg peresitanyák kazasztáni horgászat öttevényi kavicsbányató Balzer Colonel Big Deep horgász hetijegy derecske EUROHOLD B-005 elektromos kapásjelzo tüskevár szigliget boyleres horgászata 7méteres bot buczok DRENNAN Carbon Match Abu Stamina 6000 FD olomöntö formák házilag Sütoben sült csuka tiszai harcsázás pergetõ tavak monsela venesupis decussata Békás-Tó Mezõhegyes hejö hajlításuk kõrösladány