Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pisztráng fogható Albertírsai malom tó dévérezõs bot ponty horog Okuma Alumina Low Profile 200 Byron Integra balin video bojlis botok GÖDÖLLÕI SILVER dévér táplálkozása Dunai filmek horgászjegyárak Tiszatelek tűhal kiskunmajsai kék csuka milyen hóapoktól lehet horgászi kakasd sötétvölgyi patagóniai Fishing nagyfogások CARP SNACK rárosiöntözöcsatorna Horgász napijegyek rögzítõkötés