Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halfogás folyamszabályozás a tiszán Abu Cardinal 300FD UL eurohold cbr635 Abu C 303 FR csukafej kikészitése fenekezo kesseg epalzeorhynchus szolunaris yablazat Tournament Leader 3300 mülégy készitése horgásztatás naphal receptek matildi tó szápári tó dunai menyhalazás SALMO Butcher BR5F BR búzásvölgyi tározó fekete sügerezni csobaji tisza holtág warior fox mesterhorgász d max horgaszegyesulet