Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nádudvar oázis strand shakespeare bólya rábán ragadozó halfogás káli tó Okuma Nemesis 200 30kg 40kg amurozos filmek úszós szerelék Dorozsmai ponty BCM HOrgásztó Kovácshida baleno horgászruha kiadó nyaralók elö csali harcsanak ponty félék horgászat salmo Mitchell Universe 2 Carp alsonemedi öregtó Rapala Shallow Shad Rap SSR05FT KORDA Method talpolmos etetokosár kemping gáz Minnow D Spicara Lépakuti-tó Pusztavám