Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász napijegy tass kishalak nagyhalak HUMMINBIRD PiranhaMAX 215 Portable halradar héjatlan kövihal fóti amur a viz alatt budaörs Pinnacle VISION XL fehér csurgo napijegy fehér körös horogkötése vers ABU Reflex OR 12 hidegvölgyi horgásztó romanzikus filmek X2 Trusty rádiós kapásjelzo készlet csiki halak FOX Reflex páncélos dunai kövezés prémium x 3.9 simano kupa 2010 lisoczkiapartman csuka horgászat videó tisza tó