Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halas rapala műcsali horgászbot építés szeles haka principális perõcsényi tó pusztazámor vidra tó horgásztilalom SUFIX Herculine Blend sósvizi horgászzsinór szemeshorog kötések brokat díszmárna MAVER Elite versenyhaltartó hidegvölgyi horgásztó motorcsónak TECHNO Technopufi MINI boyle készités hal tej kapitalis-fogas-ponty tángyérhal babat Yo-Zuri Altima Pin''s Minnow wobbler