Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Dynamite Baits Monster Tiger Nut Stick Mix katamarán etetőhajó drávai 3-as tó sporthorgász kiállítás tímári holtág SPRO Norway Special Boat Rapala Husky Jerk HJ10S fül Katalin tó csepel tiszakécskei horgászversenyek Honey Gourami fehérhúsú TIMÁR MIX Ponty Mézes somogyapáti holtágak vizpartiszalaskoroson alcsi holt tsza sajtszopó haltelepítés arloi tavon Fertõd sajo fojo tiroli fa Abony