Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászvizek stetteni tó Balatonbóglári tavak millér folyo Acipenser stellatus Rainbow Trout marlin shop IMB bazsi nagykáta Kerek tó kadarcs karácsonyfoki csatorna szerelék készités kódó-patak pilismaróti felsõöböl ultrabite fork úszós hohgászat gerinctelenek peremorsók karban tassi horgásznyaraló Süllo betyárosan alapozó etetés harcsa fogás augusztusban csillagostok dombóvár