Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

napijegy a dunára Nagylapos blue fox villantók rdsz Gói-tói-holt-tis csomó kötések Hammerhead video letöltés horgász etika angolna szaporulat korförgó Surf Eurostar D-Max teleszkópos kiseger bányató bojlis horgok felkütése ebro 103 kg harcsa damil és csomó kacsa halastó tulok temple fork outfitters legyezőbot peremvárosi tó stetti carbonbot készités Fokhagymás pisztráng brokkolival Sopon tó backing kukorica