Tiszai halászlé (szegedi)

Hozzávalók

Fél kg apró hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.

0 hozzászólás

Hozzászólások

állas küsz palomar csomó Zöldséges halragu hollandi mártással horgász napijegy csárdaszállás 1 to beetetõ receptek fogási tilalom alatt lévõ halfajok feketesügér rablás véreskeszeg ivacsi horgaszto harcsafej horgász hetijegy balaton jjj vcfg tg tagságidijak BERKLI amur felkantározása gatengedely horgász napijegy rhodeus sericeus amarus komárom du harcsázó wobbler lajosmizsei vizek orso hibái horgász használtcikkpiac