Révfalusi regős halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem kb. 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderékszeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dobó elõke kötése napijegy budapesti szakasz hoór völgye víztárózó tengeri farkas harcsázó szerelékek tiszafüred szállás torokbalinti horgaszto Harcsa almás-mustáros szósszal dévérkeszeg horgászat homokerenye horgász hetijegy fűzvölgyi csatorna etetõ anyagok angolnavész kúszógéb nyeki kõzepsõ õreg to adrian horgaszat FOX Conical carbon kúpos etetocsésze paduc oszi horgaszata Etyeki verseny eredmények feca-peca Ilona-ház előke zsinór SALMO Pike PE11JDR HPE tassi he