Révfalusi regős halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem kb. 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderékszeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászhelyek körös holtág villa-tabori csukaharapás bolén tolnai to rudiger to hinár Tarany Rinya patak tõrpegéb tócóspatak weisz országos vizállás jelentés spanyol mintás hetijegy stetteni tó tavi balinozás horgászvizek bikazug Éves országos jegyár horgász modszerek fekete erdei holtág csónakmotorok Gyomaendrõdi Halászati Szövetkezet nõtincs CSÖRS CSUKÁK Spro Precision Match 390