Révfalusi regős halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem kb. 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderékszeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

0 hozzászólás

Hozzászólások

salgóbánya shimano margin ásványráró hajózás a dráván rohodi-viztarlo bujtosi tó carissius aurantus horgászvizek gonozdi tó kócz füzes tó Spic gumizása FISHING BOX Cantilever 3 dunatiszacsatorna paksi szigetcsep VMC 9900 BZ Parrot Beak Szürke szirtcápa Matraviz horgaszto Rapala Jointed J09PK horgász területi engedély sárazsadány õszi ponty ponty sziget pálmonostor ponty kapas kozben