Révfalusi regős halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem kb. 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderékszeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mongoliai horgászat knot haldorado team shakespeare carp360 bixifishing megyesi- tó jenzi schnurfett Sparus tõlehal dunaihorgászat hogász képek lékvágás mátraterenyei borgásztavak hermanszeg etetöanyag feder bot képek Etyeki horgásztó solunáris nptár sükér nagy bivalyos nabrad horgaszto házi haltáp Horgasz Uzletek SPRO Passion Impulse Specialist Spin 45