Révfalusi regős halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem kb. 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderékszeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

0 hozzászólás

Hozzászólások

deseda napijegy áram PELZER Matrix csalizó bojli cobra Ágoston benta horgász to E.T speedy carp puha ólom KAMASAKI Pontyméro zsák majsi horgásztó cormoran orsok budakalászi tó forgokötés SPRO Henk Simonsz Pike Fighter azur termál elo hal vasar ponty horgas tó dunakanyar villánykövesd x2 szerelőasztal műcsali Gyúrói horgásztagság Zebrafish katalint-tó