Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Holt-Tisza engedély grote fis belgie Nagybörzsöny fenekezõ kötés kicsi süllõ csalik süllõ horgászathoz Gyors tonhalas spagetti Csobád Dam Quick Effzett FDS rd 4 VII. Csizmadia László emlékverseny video horgász napijegy kovácsi horgász bizományi kaposvár merene taviranyitos hajo horhásztó Kálló SALMO Hornet H5F DB bolthorgasz területi engedély tápiószecső clarussoval a folyóvizen Rutilus rutilus sréczer rakacai horgászegyesület Pudra