Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dnyeper Tilapia PESCAVIVA fokhagymás kukorica Szászpa tó bojlis horogkötés Alatka sportex FISHING BOX Tyger Medium abramis bjorkna faddi bojlisok horgászvizek budakalász pipifax ropod Carassius auratus var bolylis botok fehér cápa hajdu bihari horgászversenyek 2010 spiccbot felszerelése fordítás savanyohal elkeszittese Zeus faber raddon tadpolli csónakázó-tó Rapala Jointed J11S