Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csészés peremfutóorsó concorde homoküzemi Ibrány nagyerdesi horgászto püspökhatvan-sinkártó csomók,kötések nyeletőfékes orsó mezõcsát Salmo salar hascsónak komárom megyei horgász egyesület napijegy klágyai-tó fert heves megyei horgászegyesületek keserucsont spicc botos horgászat baracska park he greys algaevõ Okuma Alumina Low Profile 200W áteresztő zsilip László ház területi engedély rétmajor