Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

spro titan feeder haltelepítése peremvárosi horg.egyesülete úszós csukázás torokbalinti horgaszrend üzenet küldés horgászvizek tisza tó páncélosharcsa rfr szvinger Mitchell Premium Feeder Quiver Töltött csuka tyiszága halak leírása Berkley FireLine 15 tengeri horgászat az adrián Ceglédi Vándor Horgász Egyesület pergető horgászat horgász területi engedély gonozdi tó szolár naptár mûlégy képpekkel horgász területi engedély soroksári duna csónak készítés 31§