Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kecskeruta balatoni horgászmodszer blog szerkesztése kiadó faházak gyorben felsõ lampas hal kisujszállás thaiföldi harcsa horgászvizek pogány napilyegy hantos kerti holtágh Shimano Technium FA SPRO Toy Boy Spinner körforgó villantó peremvárosi horg.egyesülete mercenaria mercenaria gyûrû szervíz dabasgyoni horgászversewny Speed Master Wincklepicker tavi-kagylo kele kep feketeviz Silurus glanis foktõi-holtág helyipari dolgozók HE