Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Gyulai-horgásztó Kis horgászhal poloske malev he Rapala Team Esko TE07HT vekkeri somogyszili horgásztó karmazsin dvsc to homokos to fejérke salakos marna fogas etetõhajok pótalvásra eltört bot fenekezõ botok bácskiskunmegye õzetanyai Rapala Tail Dancer TD07RDT műanyag csónak máriapócs Surf Steel Power khuvsgul