Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

surf bot karics ügyfélfogadás metch Harcsapaprikás kapros galuskával Foltos ajakoshal városligeti Enzsöl PESCAVIVA mandulás kukorica bojli dobó FOX Micron RX Digital rádiós kapásjelzo készlet dannzug gyűrűzés göböl to füstölt szalonna zöldlomtalaníttás harcsa cápa 2 damil összekötése kisalföld halakvizek 20 kg-os harcsa nedveslegyezés nyertes gerse