Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tisza folyo SPRO Iron X Spin szeged fisch tóparti kiadó ház Pest megye Lisóczki horgásztó horgászbot öszerakás TOP MIX Folyóvízi Sajtos daiwa sam fisher etetõcsónak villanto szerelés körösök és holtágai HORVÁTH Twisterdoboz Dynamite Baits sigma 70 dupla karos orso szombathely horgászvizek csengöl friss tavak pest megyében csik hal fogasa horgász ruha DRENNAN Continental Boilie Hook keleti föcsatorna carp zoom SHIMANO Catana Specimen Mono