Kató-féle halászlé

Hozzávalók

1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apró hal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pang upony Mernyei horgásztó Berkley Pistol Trigger Grip halkiemelo emlékverseny Pudra orvhalász bot gumizás Peremvárosi horgásztó (Gyál) csongrádi holt-tisza napsugár tiszatenyõ rakamaz Süllo gombával töltve SHIMANO Hyperloop AX feeder heavy 396 viva black spin nyeletöfekes orsok hetijegy fehér körös Makaira indica halfesztival tiszalok palomar csomó BANAX SI Salt Water 7000P rab woobler kötése