Dunapentelei halászlé

Hozzávalók

1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika

Elkészítés

A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal kerüljön. Annyi vizet öntünk rá, hogy a halat jól ellepje, majd beletesszük a cseresznyepaprikát és a forrástól számítottan 40 percig főzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük a halat egy tálba, a levet leszűrjük és a halra öntve tálaljuk.

Készítik úgy is, hogy a leszűrt léhez passzírozzák a hagymát és a léhez meleg vízben oldott 2 db szegedi halászlékockát öntenek és a levet megforrósítva a halra öntik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

putra Hanság halai Rablóhal tanyákon csónakot hol lehet kikötni fokhagymás csali Rábasömjéni-tó 2010 engedélyek expert úszó martinca intruder lengyel halak csepeli kavicsbánya tavak pergetes idelye bojli horogkötés Miskolc horgász hetijegy magyarkeszi feeder videok Balzer Magna MX-3 Spin káló power jig kötések egyszerûen balaton víz csaba Abu Ultracast 4000 FD