Dunapentelei halászlé

Hozzávalók

1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika

Elkészítés

A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal kerüljön. Annyi vizet öntünk rá, hogy a halat jól ellepje, majd beletesszük a cseresznyepaprikát és a forrástól számítottan 40 percig főzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük a halat egy tálba, a levet leszűrjük és a halra öntve tálaljuk.

Készítik úgy is, hogy a leszűrt léhez passzírozzák a hagymát és a léhez meleg vízben oldott 2 db szegedi halászlékockát öntenek és a levet megforrósítva a halra öntik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Verbatanya elado vizparti ház pufferfish Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel halör allas solunaris tablazat horgász hetijegy marcal bodorka horgászat bojli szerelek horgászvizek tápiószecső Yo-Zuri Emperor Minnow Mirror Finish wobbler csalai horgásztó gyöngyházsüér ordas to szod saját stéggel napijegy neszmély horgászorsók élöhalas fenekezés modszerei vakcsik ponyt halaszle pergetõ tanácsok füszerkeverék fogasi esej ibrányi horgásztó