Dunapentelei halászlé

Hozzávalók

1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika

Elkészítés

A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal kerüljön. Annyi vizet öntünk rá, hogy a halat jól ellepje, majd beletesszük a cseresznyepaprikát és a forrástól számítottan 40 percig főzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük a halat egy tálba, a levet leszűrjük és a halra öntve tálaljuk.

Készítik úgy is, hogy a leszűrt léhez passzírozzák a hagymát és a léhez meleg vízben oldott 2 db szegedi halászlékockát öntenek és a levet megforrósítva a halra öntik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halászlé pontyból ponty halaszle szajki tavak Hal bolt tubertini zsinór KAMASAKI Dyneemax elokezsinór võcseji tó WFT Never Crack Heavy Spin 270 szunyog nádor Abu Cardinal 104RD bujtosi rabaca kovácsszénájai tó halibut Harsányi horgász tó Csobád 600 330 Nyurgaponty FOX Series 1 Snare 4 elokötött bojlis eloke horgász kötés horgászegyesület FOX F Box Deluxe Set Large Double fokhagymás csali