Dunapentelei halászlé

Hozzávalók

1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika

Elkészítés

A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal kerüljön. Annyi vizet öntünk rá, hogy a halat jól ellepje, majd beletesszük a cseresznyepaprikát és a forrástól számítottan 40 percig főzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük a halat egy tálba, a levet leszűrjük és a halra öntve tálaljuk.

Készítik úgy is, hogy a leszűrt léhez passzírozzák a hagymát és a léhez meleg vízben oldott 2 db szegedi halászlékockát öntenek és a levet megforrósítva a halra öntik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kettõ- és négyütemü motorok Mitchell Performance Winckle Picker veresistvan70 SUFIX Silky Soft berkley wobbler nagykunsági öntözõ fõcsatorna harcsázás horgászmódszerei szilasi halak képei Salgótarján FOX Sky Pod 4 Rod Buzz Bars Dam Onliner light pilk Márnát akarok fogni a a Dráván oroszlányi erõmûvi tó ond zõ kapas jelzo Pimelodus ukla nyálkás csík SZERELÉKES KOCSI hal keszites 28-as csatorna SHIMANO Catana BX Spin 300H horgász napijegy kis balaton