Dunakömlődi halászlé II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, pirospaprika, só, egy doboz Pritamin paprikapüré, cseresznyepaprika, metélt tészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát, kiveszem a kopoltyút, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, a Pritamint, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

balatóni napi jegyek klasszikus pergetés nap védett halfajok trágyagiliszta bugylihal tigris csíkos útonállo bretyó-tó pap-tó malomvölgyi Sült angolna Okuma Alumina Low Profile 200W Horgásztó Soponya Shimano Beast Master Margin vízparti ház csalik balinra lenok árnyékot kedvelohal CRALUSSO Szörf Abu Garcia Conolon Classic 10ft 20/50 berman sebeskörös MAVER Z.03 M10 bolognai 6 m Dynamite Baits Fresh Fish bojli hosszuret