Dunakömlődi halászlé II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, pirospaprika, só, egy doboz Pritamin paprikapüré, cseresznyepaprika, metélt tészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát, kiveszem a kopoltyút, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, a Pritamint, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Füstölt halsaláta tihanyi belsö to oroszló TOP MIX MCS Tigrismogyoró borota rózsa hal TOP MIX Sweet Corn engedej meny 2010 horgászhelyek poroszló mennyi halat telepitenek füstölt körösök káka hetijegy jásztelek HE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége somogyhatvan PELZER Matrix lebego bojli Sänger Anaconda Bionic szett dam villantok Cseres-tó csónak eladás északmagyaroszági tilalmi halak