Dunakömlődi halászlé II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, pirospaprika, só, egy doboz Pritamin paprikapüré, cseresznyepaprika, metélt tészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát, kiveszem a kopoltyút, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, a Pritamint, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ABU botok pisztrángozás mıléggyel merenye to camping sator busafa használata SPRO Bionic Specialist Carp Feeder 390H derecskei-tó kukorica hajszálon horgászbol pécs készitsünk finom úszós ésfenekezõ szereléket vizpartisz szentkirály szandaszõlõs pénzespisztráng bodonyi tó pinkie kiskunmajsa MAVER Diamond Flash 420 waggleres horgászat Lazachamburger sabanejewia MULTI FISH közepes láda felnyíló fiókkal torony tó halfesztival tiszalok