Dunakömlődi halászlé II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, pirospaprika, só, egy doboz Pritamin paprikapüré, cseresznyepaprika, metélt tészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát, kiveszem a kopoltyút, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, a Pritamint, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

baltahal móri ezerjó horgásztó ovulácio Abu Cardinal 701 ALB FD vörös malom demecseri horgász tó Berkley FireLine tiszatenyõ horgász egyesület barbetta órjs cápa penn multiorsó kistolmácsi pölöskeio görgőcse hal ponty ára halraj Spicara vizalatti Shimano Catana FA látotthal ponty horgászata napijegy ára a zalacsányi horgásztónál Dynamite Baits Puha Betaine Green