Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csepregi horgásztó FOX Predator Solid Jerkbait Leaders szőrkeszeg fúrt kukorica szépia képek kéty tiltott helyek MULTI FISH Kerek rövid szárú csalis edény tartó rú Epinephelus marginatus halokotes csömöri dip FOX Snare Battonyai horgásztó paducozó bot szeged keramit match-módszer preparátor Dynamite Baits Indulgence bojli dunai áradás peleh-hal Balzer Colonel Gold Popstar varsányi horgászvizsga hely