Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mission mit eszik a ponty vajta pápa ziccer macza gólem tó DAM Quick Power Champion S Multi pergetõ tanácsok lisztes alcsiszigeti-holtág csöreg horgasz tavak hajdu biharban Viva hoegászorsók nemeshalak boile fekete ponty Kiskunsági öntözõ fõcsatorna Koppánymonostor Rekord méretû hal Etetõanyag készítése házilag PESCAVIVA mézes kukorica hetijegy kiskamaz berkley lip grip piroskató