Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

elöke kötések iránytû Berkley FireLine XDS a vízparton Perca fluviatilis Füzesgyarmat malév tó déri holtág pati to szakállas horog táska veszprém peca kunyhó pontyos film szalajkavölgy Rapala Shallow Shad Rap SSR05ALB szivattyú pók balatoni fogas grúz osztájzó Fuszervajas fogas nyárson fejszés-toth istván rukel tó horgász hetijegy százhalombatta