Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SHIMANO Technium DF AX spin 300H fonott előke stucnis bot liget tó napijegy váckisújfalu duna delta mézeshegyi horgaszbolt szikviz parkolo horgász napijegy somoly intenzíven telepített vízterület Scymnodon ringens HATALMAS KAPÁS keleti-főcsatorna Fattyúmakrélák állóvízi fenekezés sötétvölgyi halasto neoprén mellcsizma angolna horgászviz simano6000 makonca gumihal csiga evõ hal ettetése halcsalik ivás tok hal