Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

vertikális mûcsalik horgász napijegy kis balaton triana mézespolenta ábrák gumizás méretkorlátozások hogyan kell jégben horgászni fenekezés keszegfélékre CUKK üveges pácolt kukorica fehova kiállítás balzer diablo 45 világrekord csónakhasználat házi bojli bukimix oriás beluga horogba szerelt marlin iiléstó torony-tó tisza képei Abu 807 FD SALMO Hornet H5F LPD