Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Fox pisztráng szinttáj pirosszárnyú ponty woblerek stavin pilisszentiváni tó nagy debreceni gyáltól nem messze horgásztavak hek pelet recept harcsa horgászása Battyánpusztai Horgásztó Rapala Original Floater F07GFR lapos enfgu Ambassadeur REVO SXT RH10+1 Halkocsonya napijegy holt tisza Sajtos busa, ahogy apu szereti OWNER 51481 Cut Super Chinu damil kötés Rakacai- tó spiccbot zsinórkötés gyöngyös halászi to