Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

serhátzug horgászvizek klágyai-tó horgász jegyárak fokhagyma MET 4000 mofém nézsa tüskés hátu hal merseváti tõzegtó fenekezési szerelékek horgászbörze Simano Exage 4000 Rb hetijegy százhalombatta pristella velence tavi lakókocsi torokbalinti horgaszrend horgász szék pontyhalászlé nagy pontyok békés halak Rapala Original Floater F07BLM tench ferõ-tó