Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászbolt Baranya cigany SPRO Pellet Feeder 390H lalesz rekordponty nyelvhal Ambassadeur REVO S-L LH8+1 kukorica csira olaj guttmanntó latus niloticus Nagybörzsöny Ostoros garnélák horgászhelyek lipót vértesboglár horgász ülõke őszi csukázás akcios horgászbotok Akácos Nagyszemû fogasdurbincs matrix fising line somlyo dunai horgászengedély csalikészítés diósjenői horgásztó