Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászhelyek tunyogmatolcs kistokaly polányi horgásztyo csánigi tó halai Mitchell Universe II. Spin kurittyán vall-to ib víz bozsva horogszabadító amúr egészben recskihorgászto SALMO Skinner SK15F GT Mora Ice Easy lékfúró 175 lineaeffe Trisopterus minutus Halászi bértó GAMAKATSU Feeder round sasad tó Merseváti tõzeggyári tó használt akolszögi nagymegyer hetijegy veresegyháza