Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tác Fekete-Kõrös zsinórrakás Roland szálka olcsó szállás finom szerelék összeálitása hány horoggal lehet ké hogyan kell etetökosarat csinálni horgászbot felszerelése gerezd horgász napijegy budapesti duna Berkley Cherrywood villantó horgásztó kroko dil süllõ horgászat letõltése szabó Palatinus-tó úszó kötések HALDORÁDÓ FEEDER MASTER Amur Lamour horgászvizek Budapest luhr jensen wobbler Trján ptaki tározó mitchell bot Körömvillantóval horgász szék