Dunakömlődi halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Rapala Shad Rap SR07B sárvíz sióagárd twiszter bébikukorica pellet tarpon 9000 magyar horgász viállásjelentés Abu Cardinal 503 Yo-Zuri Arms Popper Micro wobbler napi jegy arak vecsés he bojli készités házilag cápa harcsa mach botos horgászat gersekaráthorgásztó MOSELLA Barbe special macontai perem városi halfajtái horgászhölgyek tasi horgász egyesület dunaihorgászat zápor tö bojtos úszolyu hal rakacai tó