Paksi halászlé

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házi paprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznyepaprika, 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Foltos cápa harcsázóuszók stupek búbánat völgye Rapala Team Esko TE07BF amorphous sugár keczeg penn orsó Innovative Textiles Inc. POWER PRO SPRO HS520 Twister Super Shad ádámhorgász tó Varsányi-horgásztó sándor falvi-tó trükkös FOX Camo Leadcore csészés peremfutóorsó gubancolodásgátlo vizparti házak szegedi cianid szennyezés robinson twin drag majoranna szilas hogaszcikek csonti készités Körösi göngyölt busaszeletek rácosan