Paksi halászlé

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házi paprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznyepaprika, 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

eurostar multimesh wels Dam Quick SLR Spin fd 5 napidij kardos SPRO Shadow X Power Carp kétrészes SALMO Popper P6 BB töklev végfül debrecen tó sükösd mérõ eszközök süllsüllõõ hetijegy galgahévíz fogásokkal süllö horgaszata tüttös puszta stoplis horgászat kenyérzsák whitling adonyi horgászegyesület Balzer Edition IM-12 Distance Carp tagságidijak feeder felszerelés tócós halastó