Paksi halászlé

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házi paprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznyepaprika, 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász jegyek panasius horgász engedély kiváltás horgász napijegy kapos serházzzug hal telepités a fancsikán sporthorgászok görömbölyi tó rákok sóstó sporthorgász egyesület perfect sinergye homok völgy tiszadadai holtág sült heck ponyva zolán diana to horászbérlet móri térkép ifjusági horgászengedély shimano long cast kékúszójú tonhal kocsola STORM Pro Grub PRGR05PG3 twister gyorskapocs