Paksi halászlé

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házi paprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznyepaprika, 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mihálygerge termo ruha törpaharcsa lisoc oregto pálköve teremi to maconkató Rapala Count Down CD09GFR fox kwik change safetytubinc horgászhelyek holt duna táti úti sódergödör horgásztó fogalma Metszés Dynamite Baits Marine Halibut Bojli Alufóliában sült hal szemeshorog kötések galgahevize to géb szaporodása DAM Quick Finessa fs 7 braun harcsapergetés bõdva patak archeopark Falcon Eclectica