Paksi halászlé

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házi paprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznyepaprika, 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

põtrétei tõzegtavak pergetés belly-boatból fegyverneki holtág Fly Ghost süni tûzgyújtó hely gilizta SPRO Intruder Carp Match 420 SPRO Excape Feeder 360 MH haka házi csali Dunai halászlé vegyes halból szistár Kadarcs-Karácsonyfok-csatorna fésüshal erõmû-tó harcsazashoz valo eszkozok DELALANDE Ludo Lazac sütoben HAYABUSA WRM 252 Palota horgászáruház Vdgof8 Debreceni tó