Paksi halászlé

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házi paprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznyepaprika, 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

villantó házilad eltiltott Culprit Ultimate Series Goby tavak györ moson sopron Vörös oreg banyatavak tiszai pontyozás yoker horgászvizek zengő tó növényevõk atlanti árnyékhal kõrösladány horgászvizek soroksári duna feketesügerező orsó Acipenser brevirostrum horgászvizek őrbottyán perlet készités rabsic carissius aurantus tulbákaszeg jánd Kastmaster etetõ rakéta horgászvizek csepel Szentendrei horgász bolt