Paksi halászlé

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házi paprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznyepaprika, 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

drávai horgászhelyek Tiszakecskee FOX Sky Pod 4 Rod Buzz Bars oroszlán szolunáris tábla kukoricaliszt süllõ sütõbe tökrõs ponty bbz1 vizsga kérdések esox silstar yakúza gyopai hetijegy tarpa napijegy öttevény mormiskázó módszerek ENERGOTEAM DISCOVERY380 gumicsónak végső hal damyl DRENNAN Carbon Chub füzesgyarmati tó Byron Laser alburnus rózsa márna