Paksi halászlé

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házi paprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznyepaprika, 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pogányi tó baranya horgaszas tanulas pergetés videók székesfehérvári horgászto Dam Quick AT rd 3 csévélés páncélosharcsa danube ruffe 24 órás tarna zagyva horgász engedély beettetés füzesabony AKASZTOI HORGÁSZTO horgászmúzeum horgászjegyár a balatonnál harcsa fogás keszeg fogása feder horgászbot vaj vizalatti MOCSAI BELÉPÕ ÁRAK ezüst kárász Gadus macrocephalus A világ összes halfaja