Bajai halászlé IV.

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, 200 g vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tojás, só

Elkészítés

A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SZERELÉK HARCSAHORGÁSZATRA maros-mix csonti készités balaton akarattya gyermekjegy kéthatár-tó mindenevõ halak horgász felszerelések és árak Kapusi pihenõ és horgásztó cikolai halastó zsenge pontyivadék dunakeszi kaviscbányató DCM irma puszta telepités mikor volt csengersimai almus zsinórvezetőgörgő Paks horgászverseny fehérhúsú szeles kis tehenes holtág Dunakesz-Kavicsbányató telefonszáma amurvideo ABU C 606 FD