Bajai halászlé IV.

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, 200 g vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tojás, só

Elkészítés

A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.

0 hozzászólás

Hozzászólások

asszony tó Pisztráng nyárson sütve ohcsb2009 nagykörü 24 órás műlegyező horgászbot atkai holt-tisza verseny naptár sajó folyó bojlis elöke csuka elo halra harcsa filezes Rapala Tail Dancer TD07RDT zsibriki tó pityinger ottó tata to v-csatorna horgász napijegy nagyölbő Sávos tőkehal csörgõs patak horgász napijegy mura Rapala Shad Rap SR07B MOSELLA Mantikor lebegõ harcsázó elõke dél-tisza vitorlásúszó