Bajai halászlé IV.

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, 200 g vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tojás, só

Elkészítés

A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Chondrostoma genei videuk lévér Melanogrammus aeglefinus keszegghurgaszat állas küsz halsokkoló templomzug horgász területi engedély nagykanizsa SHIMANO Alivio BX Specimen 390 teveli horgásztó petörke fonot damil meddig horgászható sajo petri to melegvizu horgaszto vadkemping Balaton déli spotted bass cabelas csizma csonti házilag Dr Boros Rapala Jointed J09S FOX Eclipse 13