Bajai halászlé IV.

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, 200 g vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tojás, só

Elkészítés

A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászcentrum áruház hideg KISVÁRDAI AGYAGGÖDRÖK háromfa zöld pokol tó carbon fiber horgászbot Nagylapos blue fox villantók rdsz Gói-tói-holt-tis Soltvadkerti-tó palotási to horgászhelyek duna twiszterezés állóvizí úszok és szerelés STRATEGY Intense Szarvas tó nyirjesi horgásztársaság StarBaits Lebego pellet h.molitrix gold star bot harcsa filezes parazita macruronus csukasütés Balzer Modul Atlantic Steck apagy kenderáztato Dam Quick SLR fs 5