Bajai halászlé IV.

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, 200 g vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tojás, só

Elkészítés

A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.

0 hozzászólás

Hozzászólások

delegyhaza 3 as to bomber wobbler horgászvizek magántó horgászos játék helymeghatározás sziámi harcos hal stephen white Kostöki-holtág gombóc mány semlyéng VAN DEN EYNDE Active Feeder sebespisztráng Cheilinus undulatus lumberjack horgászvizek tiszakarád garai horgásztó Ördögfejû kõhal paksi kondor-tó GAMAKATSU 2210S Szugló utca holtszamos iv.számú tó/püspökladány Okuma Travertine Baitfeeder