Bajai halászlé IV.

Hozzávalók

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, 200 g vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tojás, só

Elkészítés

A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.

0 hozzászólás

Hozzászólások

stamina palfi mihaly szilikon elõke horgász területi engedély rába bankáza mezõtúr puspokmolnari to halápiviztarozo hurok kötő ordas tavak tilapia hal csillagfürt koj Sörtésztában sült tonhalszeletek étel Veker csatorna tökmagponty horhaszatok SZÁÉV pontyvásárlási helyek Yo-Zuri Arms Crank Micro wobbler varbói-tározó kingbaits csuka 250kg