Bajai halászlé III.

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta

Elkészítés

A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserű fogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !). A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forralom. Főtt halászlétésztával tálalom. Utána túrós csuszát kínálok sok szalonnapörccel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SALMO Pike PE11DR PE rotbarsch csalihalfogó háló siratói fogások halésat csukara varbó õzetanyai CSUKÁZÓS BOT kecsege tilalmi idö engdélyek árai Eurostar D-Max Multipicker tündöklőhal Napsugár 1. horgásztó TOP MIX MCS Tigrismogyoró abramis brama drót elõke fény és hangjelzős kapásjelző Baconnal sült hal lemon sole tuti csali zöldmalom Menyhalfilé sajttal pisztrángozás léggyel cserõháti vendégház