Bajai halászlé III.

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta

Elkészítés

A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserű fogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !). A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forralom. Főtt halászlétésztával tálalom. Utána túrós csuszát kínálok sok szalonnapörccel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

rózsa hal hasznalt horgaszcsónakok eladása sóderbánya tó napijegyárak rebel wobbler nagy lékezés schacespier mach1 bundi RL-046 Õszi horgászás tiltott halfajtá shimano alivio bx12 csatár képeket gázlóbot gulúz mezõkovesd XI-XXII ker horgásztavak Guttmann-tó Szegedi nemzetközi harcsa fogó verseny Baggin waggler parti harcsazas bojlistopper