Bajai halászlé III.

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta

Elkészítés

A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserű fogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !). A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forralom. Főtt halászlétésztával tálalom. Utána túrós csuszát kínálok sok szalonnapörccel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nyeletõ orsó szelle eteõanyagok házilag gyõr moson sopron megye hínár süllõ duzaszto Fehér tok tiszára engedély elõke kötés fogó kapocsra sárdbogárd durbancs szounális táblázat horgász területi engedély tököl úszós szerelék rapsic a dunán almamellék lináris naptár biron tatabána Tiszaugi Holt-Tisza balatonvilágos antennas uszo biatorbágyi tó vendégházak