Bajai halászlé III.

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta

Elkészítés

A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserű fogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !). A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forralom. Főtt halászlétésztával tálalom. Utána túrós csuszát kínálok sok szalonnapörccel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

peca`zas Abramis bjoerkna PELZER Element Pop Up bojli horgászos videók jászivány halõr vizsga tesztlap simano shara4000 tordasi horgásztó shimano feeder öcsödi holtág éjszakai horgászverseny csontikeszites haladás frenatus pettyes busa bojlis kötések sárvízi horgászkiállítás napijegy balaton Duel Meridian kiskunsági-főcsatorna etyeki to templomzug jvs no limit