Bajai halászlé III.

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta

Elkészítés

A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserű fogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !). A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forralom. Főtt halászlétésztával tálalom. Utána túrós csuszát kínálok sok szalonnapörccel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Öböl szardella kutyatáp ezüst kárász tardonai-tó Culprit UG401 Surf Eurostar D-Max Szalajka patak fojami harcsa ponty feeder Matolcsi éves engedély pergetõ yacth kikötõ yamaha elektromos csónakmotor hajókiállítás csónakmotor alkatrész Ibériai koncér õrtilos Méroólom elektromos csónakmotor rablózás horgász hal vácszentlászlói horgászto Gyenes ladislav