Bajai halászlé III.

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta

Elkészítés

A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserű fogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !). A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forralom. Főtt halászlétésztával tálalom. Utána túrós csuszát kínálok sok szalonnapörccel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nagy keleti szikra erdélyi szegedi ponty halászlé rajz horgász hetijegy tiszakarád napi horgász esélyek népies nevek orfû rák simano kupa 2010 hogászás csörgõs patak vojtekovszki vásárhelyi dunai- halak fogasa szaibling recept harcsa modszerek rapsic a dunán Abu Cardinal 304 R balatoni halászati részvénytársaság tinnye keresztháti üdülõsor 76 felsõszemenye