Bajai halászlé II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított kb. 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt kb. 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszú metéltet is adnak hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

szikrai-holtág fekete nyársorrú Fajszi halászlé nagyfoki-holtág Balatongyörök féder videok úszósvégszerelék folyóvízre horgász hetijegy heka berényi Balzer Diabolo Tele Special amphiprion aranyosfejû etetõcsúzli fogási idöjárás púposteve szállás lehetõség hévizi telepitések SHIMANO Catana BX Spin 300H napijegy öttevény kutasi tó Szardellás makaróni sándor dani horgász napijegy százhalombatta pangaziusz