Bajai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dunai balinozás horgászvizek tiszatarján napsugár horgász to Hal burgonyabundában SPRO Bionic Specialist Catfish domolyko fogasa csatornan ponty horgászata magyar nyelven milo MOSELLA eteto bojli energo iron élõvizcsatorna takacs gergely rebel wobbler Bellus Apartman horgász területi engedély sió zoltán és horgász területi engedély csárdaszállás ZAKONYI rakacai-tározó Busa kirántva áruház horgász napijegy veresegyháza Pusztaszántoi to gersekarát sárviz tó