Bajai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csövári horgásztó úszó wobbler kutyogás templom zug Dióval töltött csuka orso kötés szabolcsék Lophius piscatorius perfect sinergye kölöntefélék krca páncélosharcsa korostarcsa kárász ételek kikötõ damil felszerelése villantózás Bajai halászlé törpeharcsával jrc defender területi engedély kovácsi teveli horgásztó oroszlányi hütőtó tenger peresi-holtág