Bajai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

0 hozzászólás

Hozzászólások

medenc sachespaire storm wobbler csészés peremfutóorsó angolna receptek Vegyes pontyozó D-Max Boat bojlis kötés hûtés péktó süllőállomány Kistáskák SENSAS MATCH 3000 Feeder vekerdito holdnyugta százhalombattai tavak töltött lazac koreai horgok horgászvizek diósjenő engedály horgász engedély diáknak Etyek verseny eredmény csukafogóverseny Somlóhegyi horgásztó Zöld díszmárna