Bajai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

0 hozzászólás

Hozzászólások

oroszlányi erõmûvi tó hottedra zalacsányi pontyrekord Veresi tó Kõszegi majlátpuszta 240 cm harcsa GYOMAI SIRATÓ önsúlyozós úszó syluris horgászbolt ugli dugli kutyát Kevermesi sóderbánya telepített víz kistolmácsi horgászengedély meghosszabbítása grillezett ponty szépia nem kell engedély kenyér park boroszlókerti holt-tisza harcsárol képek dunavölgyi-átok csatorna