Bajai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

0 hozzászólás

Hozzászólások

melegvizû SPRO Inspiration Feeder 390 MH K VI halokotes pecaszat öreg bánya tó miló nyitva tartás sport horgász centrum 2008 as kord fogások tüskés angolna csabak folyó Adonyi-Duna-holtág Szerszámos láda szállás a fekete Kõrös Magyar szakaszán pecás Rapala Dives-To DT06 BB MAVER Falcon 115MX 500 bolo Q-TOR Stylólom szögû csádés tó lesőharcsa teflon horgok Tribal cserkészo mellény DRENNAN Feederbombs