Bajai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Rapala Blue Fox Vibrax BFX4GSDX Szily László: Etetés fenékhorgászat dino horgászbolt szervíz mon orso Tiszai horgászengedély napijegy rábca kikötöhely vétele duna-tetétlen tõke ponty somogy megyei horgásztavaknapijegyek ára compó félék pangamius hypothalamus kérdések területi engedély sárberek napijegy árak a velencei tavon baranyai horgász tavak szivarványos pisztráng táplálkozása besenyszogi miller csatorna horgászmûsorok telepités mikor volt csépa bojlis pálya víz bemutató horgász napijegy mura