Bajai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Tejszínes süllo 2010 versenyek horgázs könyvek horgász napijegy péres szalkszentmártoni bányatavak legyezőhorgász Kisdádi horgásztó HUMMINBIRD PiranhaMAX 215 Portable halradar veszpren concorde rod pod horgászhelyek tarpa Bükkösdi horgásztó ponty telepités a fancsikán peresiág holt-szamos légifelvétele arna serhátzugi holt tisza kárász-félék csapo zsinor delegyhaza horgász társ tel szám games alsonemedi öregtó