Bajai halászlé törpeharcsával

Hozzávalók

1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított kb. 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, hogy harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt kb. 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszúmetéltet is adnak hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

szákok kádárta dolomit bányató veszek szigliget lalesz balin pörkölt fertõdi kúria Ambassadeur Classic 6500 C Syn.2 Nutrabaits Salmon Caviar & Black Pepper bojli Rablótanya Megalight Diamond háromágú horog ENERGOTEAM Botvilla fénytárolós hagyományos bothoz saltfish horgász hetijegy szamos harangzug Fuszeres halfilé csege hol található savanyított kukorica whitefish gólem tó paduc horgaszat kisfilm horgásztavak és víztározók BAYRON FEEDER