Bajai halászlé

Hozzávalók

(négy fõre számolva) 2 kg ponty, 15 dkg hagyma,3 evõkanál házipaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelõ mennyiségû lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sûrûn beirdalom, késpengével lepattintom a keserûfogát. A hagymát apróra vágom, 2,4 liter (maximum 3) vízbe felteszem fõni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erõs tûzön egy órai forrást követõen kifõtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követõen a halszeleteket fogyasztjuk el.

Az átlagos bajai halászlevet 1,2-1,5 liter vízbõl/1 kg hal és literenként egy evõkanál õrölt paprikából készítik. Fejenként fél kg halat számoljunk!

0 hozzászólás

Hozzászólások

Dasyatis pastinaca mormiskákzás úszó wobbler szabadbatyán horgásztó sőreg-tok csuka horgaszata tûskei hórgásztó SUFIX Fluoro tippet ijjal RÉTKÖZI TÁROZÓ területi engedély veresegyháza bojlis elöke Neonhal folyóink Fekete fûrészessügér haltörzsrecept batyánpuszta heves megyei horgászegyesületek duna horgász engedély karda rakósbot tartó Ibolya V ujpesti öböl Raja alba