Bajai halászlé

Hozzávalók

(négy fõre számolva) 2 kg ponty, 15 dkg hagyma,3 evõkanál házipaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelõ mennyiségû lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sûrûn beirdalom, késpengével lepattintom a keserûfogát. A hagymát apróra vágom, 2,4 liter (maximum 3) vízbe felteszem fõni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erõs tûzön egy órai forrást követõen kifõtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követõen a halszeleteket fogyasztjuk el.

Az átlagos bajai halászlevet 1,2-1,5 liter vízbõl/1 kg hal és literenként egy evõkanál õrölt paprikából készítik. Fejenként fél kg halat számoljunk!

0 hozzászólás

Hozzászólások

A tiszai halfajták kazahsztáni horgász csokmo naphal receptek fasírt Berkley Power Corn rakaca napijegy sülysáp éjszakai jegy árak sügérező bot shimano biocraft Préri-tó mongolia manns műcsalik Túr-csatorna bojlikötesek harcsa félék SALMO Frisky 7SR RD csepel sziget SMART CARP Radio Unit jegyek nagymaros sarud szállás Ambassadeur Black Max Low Profile Left Hand SNAKE Elektromos kapásjelzo