Bajai halászlé

Hozzávalók

(négy fõre számolva) 2 kg ponty, 15 dkg hagyma,3 evõkanál házipaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelõ mennyiségû lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sûrûn beirdalom, késpengével lepattintom a keserûfogát. A hagymát apróra vágom, 2,4 liter (maximum 3) vízbe felteszem fõni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erõs tûzön egy órai forrást követõen kifõtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követõen a halszeleteket fogyasztjuk el.

Az átlagos bajai halászlevet 1,2-1,5 liter vízbõl/1 kg hal és literenként egy evõkanál õrölt paprikából készítik. Fejenként fél kg halat számoljunk!

0 hozzászólás

Hozzászólások

majus Fattyúmakréla területi engedély kacsóta nagyon jo ponty csalit csörnöc cet területi engedély olajbányász tó Bolo Eurostar Sea Monster fenõkõ vajasban élõ halak sügérfogó verseny teszi-veszi györ megye horgászvizei nyékládháza kaviocsbány tavai kéttkaru orsok deli tó Kínai tok heti jegy balaton horgásztavak pestmegyében hetijegy kovácshida Rapala Blue Fox Vibrax BFS3CYR Mitchell Premium Feeder Quiver Dyno EAGLE CLAW mulény