Termék ajánló

PELLET kosár

PELLET kosár

790 Ft helyett 635 Ft

DRY BOILIES BAG

DRY BOILIES BAG

4.200 Ft helyett 3.150 Ft

MONO

MONO

3.050 Ft helyett 2.135 Ft

TOTAL AIR pontyzsák

TOTAL AIR pontyzsák

6.490 Ft helyett  5.195 Ft

Lancer cx-quick release o

Lancer cx-quick release orsó

37.990 Ft helyett 32.295 Ft

JERKY F

JERKY F

1.870 Ft helyett 1.405 Ft

Bajai halászlé

Hozzávalók

(négy fõre számolva) 2 kg ponty, 15 dkg hagyma,3 evõkanál házipaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelõ mennyiségû lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sûrûn beirdalom, késpengével lepattintom a keserûfogát. A hagymát apróra vágom, 2,4 liter (maximum 3) vízbe felteszem fõni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erõs tûzön egy órai forrást követõen kifõtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követõen a halszeleteket fogyasztjuk el.

Az átlagos bajai halászlevet 1,2-1,5 liter vízbõl/1 kg hal és literenként egy evõkanál õrölt paprikából készítik. Fejenként fél kg halat számoljunk!

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kedvezményes horgászcikkek

somolyi-tó etetoanyag receptek horgászcsomó autók horgászatra tötös tiszaluci-holt tisza feketesügeres víz fehercsurgo horgászvizek pécs haltelepítés 2010 október extra fogás monk halaszle recept sea bream damil feltekerés etetés pontyra síreg derito to süllőző zsinór solti kis-duna ohat-to horgászhelyek rába Homoki garnéla raibow