Bajai halászlé

Hozzávalók

(négy fõre számolva) 2 kg ponty, 15 dkg hagyma,3 evõkanál házipaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelõ mennyiségû lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sûrûn beirdalom, késpengével lepattintom a keserûfogát. A hagymát apróra vágom, 2,4 liter (maximum 3) vízbe felteszem fõni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erõs tûzön egy órai forrást követõen kifõtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követõen a halszeleteket fogyasztjuk el.

Az átlagos bajai halászlevet 1,2-1,5 liter vízbõl/1 kg hal és literenként egy evõkanál õrölt paprikából készítik. Fejenként fél kg halat számoljunk!

0 hozzászólás

Hozzászólások

bojlimix komárom esztergom tatabánya Stradic GTM-RA ceren hurokkotés hantoskert holtág stucnis bot SPRO Iron X feeder 345 nagypénteki hal Holtéááé adácsi tározó Parittya zengõ tó matroska fancsika-tó Szürke morgóhal ananásszal KRYSTON Quick Silver horgász jegyek FOX Arma Point Teflon SSBP szeged leccia fonyodi horgász bolt vízminőség