Sárban sült kárász

Hozzávalók

Keszeg vagy kárász, só és paprika

Elkészítés

A kifogott keszeget, kárászt kibelezem de nem pikkelyezem le. A halakat kívül-belül besózom, paprikázom, majd betekerem sárral kevert fűszálakkal. Beledobom a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatom. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálom és egy nagyobb kővel csapást mérek rá. A kemény kéreg kettétörik és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtanak.

(Sárközi romák halsütési módja)

0 hozzászólás

Hozzászólások

pörkölt ponty nográd Erzsébet Vendégház batony patak Forrás horgásztó műanyag csónak halkatr nagytestű halak bakony bánki tó halképek feeder szerelékek Balzer RS 100 Haldorádó horgásztó Black Label Baits Bojli Drunken Monkey Kis Tisza Fuszeres tokehal burgonyával Csalihuto táska Kisvárdai tavak fás tavi kis videó apajpuszta sárga Saithe napijegy soroksári duna sos vizi halak