Sárban sült kárász

Hozzávalók

Keszeg vagy kárász, só és paprika

Elkészítés

A kifogott keszeget, kárászt kibelezem de nem pikkelyezem le. A halakat kívül-belül besózom, paprikázom, majd betekerem sárral kevert fűszálakkal. Beledobom a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatom. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálom és egy nagyobb kővel csapást mérek rá. A kemény kéreg kettétörik és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtanak.

(Sárközi romák halsütési módja)

0 hozzászólás

Hozzászólások

oroszló Máriakálnok horgásztó Tejben párolt hal faddombori horgászvíz CUKK Mega Mais kukorica szákok sárvíz malom csatorna Búvárcápa pusztaszabolcs bolylis bot horgász verseny Shimano Alivio BX Specimen préri hogásztó horgász hetijegy rakaca csörög ordasto tökhal egyedületek egyrészes horgászbot Vitamindús halsaláta Házi réti szanazud zsinórkötések Twin Power XT-RA vendéglõk