Sárban sült kárász

Hozzávalók

Keszeg vagy kárász, só és paprika

Elkészítés

A kifogott keszeget, kárászt kibelezem de nem pikkelyezem le. A halakat kívül-belül besózom, paprikázom, majd betekerem sárral kevert fűszálakkal. Beledobom a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatom. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálom és egy nagyobb kővel csapást mérek rá. A kemény kéreg kettétörik és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtanak.

(Sárközi romák halsütési módja)

0 hozzászólás

Hozzászólások

strandi tó simono osztó-sziget halleves halgombóccal ryobi orsó Ryobi ECUSIMA Salvelinus alpinus amurg ballagi-tó fonott zsinor kötések Horgász napijegy ár quantum bot Dunavölgyi fõcsatorna bogrács husleves Görög keszeg simiontornya kapitális tó tokaji horgász to elado hal Kórógy csatorna Abu Cardinal 304FD horgász területi engedély malomvölgy szulinaris naptár