Sárban sült kárász

Hozzávalók

Keszeg vagy kárász, só és paprika

Elkészítés

A kifogott keszeget, kárászt kibelezem de nem pikkelyezem le. A halakat kívül-belül besózom, paprikázom, majd betekerem sárral kevert fűszálakkal. Beledobom a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatom. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálom és egy nagyobb kővel csapást mérek rá. A kemény kéreg kettétörik és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtanak.

(Sárközi romák halsütési módja)

0 hozzászólás

Hozzászólások

hajlításuk orfü sárkéri tó Rapala Magnum Floater FMAG09RH fürdés spo pove eurostar monster carp öttevény nyirádi to árlistái ultimate bokod hõerömü menyhal szezon papagályhal záporozó tó kecskemét bodrog holtág behr cianidszennyezés kovács sándor tasi telepitesek danzug gellért kápások feederboton zala delta apró