Sárban sült kárász

Hozzávalók

Keszeg vagy kárász, só és paprika

Elkészítés

A kifogott keszeget, kárászt kibelezem de nem pikkelyezem le. A halakat kívül-belül besózom, paprikázom, majd betekerem sárral kevert fűszálakkal. Beledobom a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatom. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálom és egy nagyobb kővel csapást mérek rá. A kemény kéreg kettétörik és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtanak.

(Sárközi romák halsütési módja)

0 hozzászólás

Hozzászólások

raudpad úszó szerelése Lámpáshal bot összeszerelése tisztítás doszi alsózsolca házgyári tó sûllõ sûtése Bajánsenyei tó ikényi hogász egyesület háromfa Horgászengedély árfolyam pergetõs kötés Shakespeare csónakmotor lowrance dunatetétlen használt horgászorsó balaton, éves jegy duna és mellékágai bodorkás víz conchonius holt-rába motorguide csónakmotor horgász szerelékek