Sárban sült kárász

Hozzávalók

Keszeg vagy kárász, só és paprika

Elkészítés

A kifogott keszeget, kárászt kibelezem de nem pikkelyezem le. A halakat kívül-belül besózom, paprikázom, majd betekerem sárral kevert fűszálakkal. Beledobom a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatom. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálom és egy nagyobb kővel csapást mérek rá. A kemény kéreg kettétörik és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtanak.

(Sárközi romák halsütési módja)

0 hozzászólás

Hozzászólások

alburnus kecskéscscárdai horgásztó damil tekerése orsora védett hal néveri-tó OWNER 5111 lándzsahegyu füles rudabányai tó horgászvideók ötrészes horgászbot 009 göböljárás végfül MK2 swinger gyöngyel való horgászat fém Rapala Minnow Rap MR09BHO haltörzs sütve eládó horgászház napi jegy tisza tó ohati tavak napijegyváltás játék halpusztulás Szigetszentmiklós prsok