Szalonnás pontyszelet

Hozzávalók

1 kg pontyszelet, 10 dkg füstölt szalonna, kis fej reszelt hagyma, 2 db zsemle áztatva, reszelt sajt, 2 db tojás, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítés

A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát. Beleteszem a két áztatott és jól kifacsart zsemlét, a tojásokat, megfűszerezem sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel. Jól megzsírozott, zománcos tepsibe belerakom a halszeleteket, mindegyiket megkenem a töltelékkel és leöntöm az egészet 2 dl tejföllel és 2 tojássárga keverékével. Beteszem a forró sütőbe és sütöm 20-30 percig. Megszórom a tetejét reszelt sajttal is.

0 hozzászólás

Hozzászólások

FISHING BOX Organizer mucsali doboz dunaújvárosi horgászegyesület haltelepítés a nyírádi tón horgászmódszerek györ sopron megye horgászvizei Trachinotus botla gyürûzés szikra szállás fenekezős miló nyitva tartás Rainbow CT3000 Sütoben sült csuka Ambassadeur Classic 6500 CT Sp. M. bottáska szounálistábla antares bx te 2 tilalmi idõ recskre Szigetbecse horgaszat ijjal csömöri mtó csomomentes csomó zengő-tó hasznos halak