Szalonnás pontyszelet

Hozzávalók

1 kg pontyszelet, 10 dkg füstölt szalonna, kis fej reszelt hagyma, 2 db zsemle áztatva, reszelt sajt, 2 db tojás, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítés

A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát. Beleteszem a két áztatott és jól kifacsart zsemlét, a tojásokat, megfűszerezem sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel. Jól megzsírozott, zománcos tepsibe belerakom a halszeleteket, mindegyiket megkenem a töltelékkel és leöntöm az egészet 2 dl tejföllel és 2 tojássárga keverékével. Beteszem a forró sütőbe és sütöm 20-30 percig. Megszórom a tetejét reszelt sajttal is.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hotedra tó vörös álsügér paducozó úszó Tépozáras csemegekukorica konzerv Horgásztatás profi túravezetéssel ponty kapások csõmõri to fertõtó hidegvölgyi marczi hal horgászvizek bodzás légykötő tanfolyam terminálba fagyasztott hal Kiadó horgásztanya Super Match dunatisza csatorna csatka FOX Predator Rotary Uptrace Beads bokoditó Baitcontrol Spratt tilalom a desedán