Fokhagymás ponty

Hozzávalók

2 db 30-40 dkg-os ponty, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, zsemlemorzsa, olaj, só.

Elkészítés

A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett pontyot besózom és a gerinc mentén jó sűrűn beirdalom, majd zsemlemorzsába hempergetem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd abban mindkét oldalon megsütöm a halakat. A kisült halakat meglocsolom a fokhagymás vajjal. Hasábburgonyával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

stopper berettyó csatorna Hór völgyi tározó Rapala Team Esko TE07SF elõkék CSÖRÖS CSUKÁK Gombos csatorna Abu Garcia Rocksweeper 702 alaskai házi etetõanyag dunai úszózás SHIMANO Beast Master AX merítoszáknyél hetijegy izsép narvus horgászbothoz utmutató Borsod Abaúj Zemplén megye jerkelés folyamigéb lapos horog kötése tõserdõ holtág őszi harcsázás fogási napló vezetés Aggastyán bella és bella kft