Fokhagymás ponty

Hozzávalók

2 db 30-40 dkg-os ponty, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, zsemlemorzsa, olaj, só.

Elkészítés

A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett pontyot besózom és a gerinc mentén jó sűrűn beirdalom, majd zsemlemorzsába hempergetem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd abban mindkét oldalon megsütöm a halakat. A kisült halakat meglocsolom a fokhagymás vajjal. Hasábburgonyával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fecskefarkú olõkösházi tavak JELZÕBOLYA pontybojli Dynamite Baits Silver X Bream Original Groundbait tiszára napijegy amur élőhelye Tonhal vagy busa sajttal SPRO Weedy-line dróteloke K2 Fiókos Láda e renátó SPRO Impulse twister szikipontyok akaszton film bónom-zugi nyaraló horgászbolt Miskolc pargus pargus TECHNO Technopufi EXTRA Ezerjó-horgásztó Túrtõi kosár füzes fogások Horváthkim