Töltött ponty

Hozzávalók

1 ponty (kb 1 kg), 1 tejben áztatott zsemle, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, 2 kanál olaj, 2 dkg vaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ételizesítő por, őrölt bors, só

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megfőzöm a rizst. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és összekeverem a darált hallal és a rizzsel. Egy-két percig párolom ezt a tölteléket, majd a ponty bőrébe tömve összevarrom, kivajazott tűzálló tálra fektetem és a sütőben szép pirosra sütöm. Petrezselymes burgonyával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nagy álom kft csepel horgásztó alegkiseb hal háromszakálu horgok karvai Abu C 305 FR tárnok yakúza horgász napijegy békésszentandrás Buzaszemû keszeg bagarét-tiiborány belsõ vázuk szerint Mezõ tárkány tokehal konyharecept csepeli kavicsbánya tavak Fenwick HMG-CV Casting Debreceni tó jován letölthetõ képek hideg horgász hetijegy fekete körös közvetítenie napijegyes horgászat dam quick rsi