Töltött ponty

Hozzávalók

1 ponty (kb 1 kg), 1 tejben áztatott zsemle, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, 2 kanál olaj, 2 dkg vaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ételizesítő por, őrölt bors, só

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megfőzöm a rizst. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és összekeverem a darált hallal és a rizzsel. Egy-két percig párolom ezt a tölteléket, majd a ponty bőrébe tömve összevarrom, kivajazott tűzálló tálra fektetem és a sütőben szép pirosra sütöm. Petrezselymes burgonyával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

árvízkár BIG CARP Classic Plusz oszibarack és máj angolna horgász horgász területi engedély olajbányász tó Pseudorasbora parva takta Talmácsi-tó Mátraterenye potrete Szentannapusztai Víztározó Neogobius melanostomus lakitelek-tõserdõ szivóka sárkány gyomaendõr pisztrángfogó verseny gombás tonhal horgasz bolt dfbrecen duna és mellékágai törpeharcsa filmek jegyárak holt-szamos légifelvétele farokuszony csesztregi tó