Töltött ponty

Hozzávalók

1 ponty (kb 1 kg), 1 tejben áztatott zsemle, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, 2 kanál olaj, 2 dkg vaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ételizesítő por, őrölt bors, só

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megfőzöm a rizst. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és összekeverem a darált hallal és a rizzsel. Egy-két percig párolom ezt a tölteléket, majd a ponty bőrébe tömve összevarrom, kivajazott tűzálló tálra fektetem és a sütőben szép pirosra sütöm. Petrezselymes burgonyával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tiszaluci-holt tisza varbó szivárványos kele tirolfa citromcápa Gyálarét TIMÁR MIX Ponty Extra sárga dalanics csalihal fogas Tormás márna parafa henger sz.sz. b. megyei 1 Zoltán és diana Tó napijegyek árai eldorádó-tó FOX Euro Carp Mega felfújható pontymatrac vörös árnyékhal tessedik horgászat külföldön VALAJJ tábi Sand Viper berkley nagyker gödöllõi tó napijegy balaton