Töltött ponty

Hozzávalók

1 ponty (kb 1 kg), 1 tejben áztatott zsemle, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, 2 kanál olaj, 2 dkg vaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ételizesítő por, őrölt bors, só

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megfőzöm a rizst. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és összekeverem a darált hallal és a rizzsel. Egy-két percig párolom ezt a tölteléket, majd a ponty bőrébe tömve összevarrom, kivajazott tűzálló tálra fektetem és a sütőben szép pirosra sütöm. Petrezselymes burgonyával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mecs botos Naplás -tó aldebrő sóderbánya-tó erős sodrás beretyó kótök sirató holtág áttetszőség horgász területi engedély tarpa marna fogas oroszló halászlevek malomvölgyi tó 1-es horog kötés Ambassadeur Silver Max Low profile Left Hand bónom põrgetõ szet feketesügér recept halradarok sûllõtartás Rapala Count Down CD07P törpe csík eltiltott KORUM Kereszttartó