Töltött ponty

Hozzávalók

1 ponty (kb 1 kg), 1 tejben áztatott zsemle, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, 2 kanál olaj, 2 dkg vaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ételizesítő por, őrölt bors, só

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megfőzöm a rizst. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és összekeverem a darált hallal és a rizzsel. Egy-két percig párolom ezt a tölteléket, majd a ponty bőrébe tömve összevarrom, kivajazott tűzálló tálra fektetem és a sütőben szép pirosra sütöm. Petrezselymes burgonyával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

twisterhorgok vmc bábolnai ultra cable fonottzsinór Dunai nagyhering csuka elo halra yamaha horgászhelyek holt tisza éves horgászjegy árak oxigén hiány MAROS MIX Special Betain Pellet lágymányosi kikötő télen is horgászható Yo-Zuri Hardcore Shad SH-50 SP wobbler ABU Tormentor pergető orsó gyűrű süllyedõ damil csuka videó feder halasz bot kisköre horgászverseny cibakháza Farkasd kám