Töltött ponty

Hozzávalók

1 ponty (kb 1 kg), 1 tejben áztatott zsemle, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, 2 kanál olaj, 2 dkg vaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ételizesítő por, őrölt bors, só

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megfőzöm a rizst. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és összekeverem a darált hallal és a rizzsel. Egy-két percig párolom ezt a tölteléket, majd a ponty bőrébe tömve összevarrom, kivajazott tűzálló tálra fektetem és a sütőben szép pirosra sütöm. Petrezselymes burgonyával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

sóderós horgászatában Stizostedium vitreum hoingadozás engedély váltása Foltos ajakoshal vizi baleset Tüske vár_Sóstó hegy kisrába úszósszerelék solomto horgászhelyek tiszadob felfújható gumicsónak Bükkös patak majsa Mitchell Titanium TI series telepítés VERSENY SZÁK mobidic BIG CARP Classic Plusz Maláj Csirke miló nyitva tartás amuros víz STRATEGY Fortex palotási tározó