Zombori ráchal

Hozzávalók

1 kg ponty, 10 dkg lecsó, 8 dkg rizs, 1 tojás, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, fél kg burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, paprika, 1 pohár tejföl.

Elkészítés

A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, paprikát oldunk benne és hozzáadjuk a lecsót. Az így kapott pörköltlében puhára pároljuk a rizst, amelyhez hozzákeverjük a tojást és betöltjük a ponty hasüregébe, majd hurkapálcikával lehúzzuk. Kivajazott tepsibe szeletelt főtt burgonyát teszünk, erre helyezzük a töltött pontyot. Pirospaprikával meghintjük, sózzuk, tejföllel megöntözve készre pároljuk, illetve sütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hazai halas jatekok dunai folyamszabályozás rakosbottal tatai deritötó területi engedély vajdácska matzonka tintahal folyami lesõ harcsa gaiceana Sajátosságai malom-ér 2005 második helyezet compózó felszerelés csuka tenyésztése Andocsi öregtó tiszai legyezés süllõ a viz alatt kapás csenget Robertó tó Demecser chub snooper lota fogassüllõ Shakespeare csónakmotor