Zombori ráchal

Hozzávalók

1 kg ponty, 10 dkg lecsó, 8 dkg rizs, 1 tojás, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, fél kg burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, paprika, 1 pohár tejföl.

Elkészítés

A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, paprikát oldunk benne és hozzáadjuk a lecsót. Az így kapott pörköltlében puhára pároljuk a rizst, amelyhez hozzákeverjük a tojást és betöltjük a ponty hasüregébe, majd hurkapálcikával lehúzzuk. Kivajazott tepsibe szeletelt főtt burgonyát teszünk, erre helyezzük a töltött pontyot. Pirospaprikával meghintjük, sózzuk, tejföllel megöntözve készre pároljuk, illetve sütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fedeer balin ívása tass4-5 csepeli-kavicsbányató csali felhejezés öntözõi horgásztó Rapala Jointed J07P gáthajtási engedély horgasz to demecserbe BIRKI HOLTÁG Berkley Trigger Grip Large harcsakiemelo legnagyobb csuka kapása nilusisuger világ leggyorsabb hal Mezõkövesd horgászbolt végolmos szerelék fogas harcsa Diana Zoltán tó dipnoi menyhal szezon Weever önakasztás tassi horgász klub