Zombori ráchal

Hozzávalók

1 kg ponty, 10 dkg lecsó, 8 dkg rizs, 1 tojás, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, fél kg burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, paprika, 1 pohár tejföl.

Elkészítés

A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, paprikát oldunk benne és hozzáadjuk a lecsót. Az így kapott pörköltlében puhára pároljuk a rizst, amelyhez hozzákeverjük a tojást és betöltjük a ponty hasüregébe, majd hurkapálcikával lehúzzuk. Kivajazott tepsibe szeletelt főtt burgonyát teszünk, erre helyezzük a töltött pontyot. Pirospaprikával meghintjük, sózzuk, tejföllel megöntözve készre pároljuk, illetve sütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

letölthetö horgászfilmek adria halvilaga verpeléti to KÁPOSZTÁSAN vágó tok méhal Rapala Original Floater F11HT Spro Precision Match 390 vadaszos kompjárat GRANDE csontkukac vég és oldalfül kötés hascsónakos horgászat Shakespeare thermoruha pölöskei tó sült tejszínes ponty Payara sátorozás akaszto Sügér gombával karika horog kötés battonya barlahida fenekezés pontyra Gombás harcsapaprikás