Zombori ráchal

Hozzávalók

1 kg ponty, 10 dkg lecsó, 8 dkg rizs, 1 tojás, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, fél kg burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, paprika, 1 pohár tejföl.

Elkészítés

A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, paprikát oldunk benne és hozzáadjuk a lecsót. Az így kapott pörköltlében puhára pároljuk a rizst, amelyhez hozzákeverjük a tojást és betöltjük a ponty hasüregébe, majd hurkapálcikával lehúzzuk. Kivajazott tepsibe szeletelt főtt burgonyát teszünk, erre helyezzük a töltött pontyot. Pirospaprikával meghintjük, sózzuk, tejföllel megöntözve készre pároljuk, illetve sütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

paksi erõmû tó szarvasi holt kõrös Halkocsonya eteto hajo Hatszögólom Fogas molnárné módra Abu Stamina 1000 FD6 örbotyány Berkley Fireflex Kövicses patak FOX Maggot Method feeder kosár csalizási módszerek rds csukák fogása képek a kék bálnáról simai tó Halleves olaszosan acanthocottus scorpius amerikában honos halak valaj to pontyfogó bokor károly süllö horgászata SEVYLOR Levegopumpa kézi gyótai