Zombori ráchal

Hozzávalók

1 kg ponty, 10 dkg lecsó, 8 dkg rizs, 1 tojás, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, fél kg burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, paprika, 1 pohár tejföl.

Elkészítés

A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, paprikát oldunk benne és hozzáadjuk a lecsót. Az így kapott pörköltlében puhára pároljuk a rizst, amelyhez hozzákeverjük a tojást és betöltjük a ponty hasüregébe, majd hurkapálcikával lehúzzuk. Kivajazott tepsibe szeletelt főtt burgonyát teszünk, erre helyezzük a töltött pontyot. Pirospaprikával meghintjük, sózzuk, tejföllel megöntözve készre pároljuk, illetve sütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

harcsazas tehnika finland arany ponty balatoni móló feketesügér élőhely cece bolyín termékenységi idõszak horgász hetijegy aldebrő Rapala Jointed J11S Bottyán tó halfogó verseny VMC 9800 sporthorgász 2010 versenyek busa horgászazta feltolóúszó látó képi telepítés pérező bot filmek játszása vágóhorog Halász Kft TRABUCCO T-Force Competition PRO Hármashegyi horgásztó