Ponty rácosan

Hozzávalók

Egy szép kövér ponty, szalonna, vöröshagyma, paradicsom, vörös paprika, tejföl

Elkészítés

Egy szép kövér pontyot tisztítsunk meg, vágjuk kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. Ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vöröshagymával, paradicsomdarabokkal a szalonnával, szórjuk be paprikával és tejföllel leöntve, egy óráig süssük. Ha puhára sült, töltsünk még egy kevés tejfölt hozzá kicsit pároljuk meg s adjuk fel.

(A recept 100 éves!)

0 hozzászólás

Hozzászólások

maconka horgásztó hírle RipTide Ultimate Inshore Minnow vas megyei patak Xcede SHIMANO Alivio TE GT 5-600AX területi engedély kis-duna black pomfret müller hosszú fa FISHING BOX Magnum Plus doboz Gold Match marna fogas Tõzeg Horgásztó horgász hetijegy tótszentgyörgy Érdes lepényhal TOP MIX MCS BLACK CARP PELLET kecsegészug tilalmak Rapala Shad Rap SR09FT harcsaponty halcsalik patakhalacska közforgalmú kikötő Rapala Original Floater F13HT