Ponty rácosan

Hozzávalók

Egy szép kövér ponty, szalonna, vöröshagyma, paradicsom, vörös paprika, tejföl

Elkészítés

Egy szép kövér pontyot tisztítsunk meg, vágjuk kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. Ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vöröshagymával, paradicsomdarabokkal a szalonnával, szórjuk be paprikával és tejföllel leöntve, egy óráig süssük. Ha puhára sült, töltsünk még egy kevés tejfölt hozzá kicsit pároljuk meg s adjuk fel.

(A recept 100 éves!)

0 hozzászólás

Hozzászólások

Vegyes pontyozó Dam Onliner 100 büntetési tarifák KAMASAN B532 park horgászegyesület Rapala Original Floater F05HS SPRO Pellet Waggler 360 csepeli folyo Magyarország halai horog fõtés polypterini solti szakasz titteya horgász ülõke matravideki eromü hütötava legnagyobb fogás Biri napijegy kákafok Mitchell Privilege Heavy Feeder fogasinaptar ordas to SHIMANO Alivio BX Specimen 390 hallas képek tripla x dunaharaszti tó