Ponty rácosan

Hozzávalók

Egy szép kövér ponty, szalonna, vöröshagyma, paradicsom, vörös paprika, tejföl

Elkészítés

Egy szép kövér pontyot tisztítsunk meg, vágjuk kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. Ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vöröshagymával, paradicsomdarabokkal a szalonnával, szórjuk be paprikával és tejföllel leöntve, egy óráig süssük. Ha puhára sült, töltsünk még egy kevés tejfölt hozzá kicsit pároljuk meg s adjuk fel.

(A recept 100 éves!)

0 hozzászólás

Hozzászólások

rántott hal biharugrai halastavak tiszacsege holtág tüttös puszta balatoni keszeg Aerocast 180L Abu Garcia Fantasista Yabai 922 ligetitó kenézlői holt-tisza vajai to suri horgásztó pilismaróti-öböl horgász napijegy zebegény göböljárási tó 2009 horgász tilalom édesvíz készlet halfogasi tilalom teresken JVS No Limit Feeder XX-heavy füzvölgyi-csatorna solti szakasz műlegyezők országos szövetsége kezdõ horgász Finomszerelékes mesterfogások végolmos fenekezõ szerelés ibrányi Tisza-holtág