Ponty rácosan

Hozzávalók

Egy szép kövér ponty, szalonna, vöröshagyma, paradicsom, vörös paprika, tejföl

Elkészítés

Egy szép kövér pontyot tisztítsunk meg, vágjuk kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. Ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vöröshagymával, paradicsomdarabokkal a szalonnával, szórjuk be paprikával és tejföllel leöntve, egy óráig süssük. Ha puhára sült, töltsünk még egy kevés tejfölt hozzá kicsit pároljuk meg s adjuk fel.

(A recept 100 éves!)

0 hozzászólás

Hozzászólások

LIbabokor FOX Controller jászteleki eldorádó tó a domolykó nagytevel peremvárosi horg.egyesülete Coregonus peled kupa horgász területi engedély őrtilos 2005 velencetavi h. e. Zebra fogasponty Zsóti tiszai balinozás vasmacska rapala magnum tardos malomvölgy SALMO Slider SD7S PA hogyan fogjak csali halat Fehér tok borcsi panzio a mûcsali felszerelese tüskevár horgásztó esztergom szounális táblázat