Ponty rácosan

Hozzávalók

Egy szép kövér ponty, szalonna, vöröshagyma, paradicsom, vörös paprika, tejföl

Elkészítés

Egy szép kövér pontyot tisztítsunk meg, vágjuk kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. Ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vöröshagymával, paradicsomdarabokkal a szalonnával, szórjuk be paprikával és tejföllel leöntve, egy óráig süssük. Ha puhára sült, töltsünk még egy kevés tejfölt hozzá kicsit pároljuk meg s adjuk fel.

(A recept 100 éves!)

0 hozzászólás

Hozzászólások

szivárványos kele hogyan kell etetökosarat csinálni tükõr busakolbász Balin golyó kemencés lászló tengeri suger eladó stég silas gyúrói tó uppi SPRO Klasszikus körforgó villantó bojli mérete Rapala Original Floater F13HT sloti to omni agárdi horgászto blue fish kisdunai harcsázás Öntözõ tó Scyliorhinus canicula hortobágy folyó hal õr Terepszínu bojlis botzsák