Ráczponty

Hozzávalók

1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só

Elkészítés

A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halésat csukara olajbányász tó szajki-tavak Megalight Diamond komarom-esztergommegye horgászjáték SPRO Passion Feeder 420 H olasz Mitchell Riptide Trolling SPRO Prion Power Picker 300 Sávos tőkehal tonhalak bojli kõtések szerelék csukára baszárkeszeg Pécsi egyesületek csontkukac tenyésztése alcsi stégek eladók Tyukod nyeletöfekes orsok bikazugi ág dunavecsei 1. csatorna tárkonyos