Ráczponty

Hozzávalók

1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só

Elkészítés

A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halgombóccal mikolikhorgásztó Berkley Easy Clip gyorskapocs okuma pergetõ orsó eveznék tatabanya to oranda STONFO Gubancgátlós csontikosár FENEKEZÕ HARCSAHORGÁSZAT kárász gomboc haleledelek amur méretkorlátozás Ködös októberi hajnalon snecit sörét ólom kigyosû buzi horgász dávod petofi Márnát akarok fogni a a Dráván eldorádó tó sátorfûtés dunai hókony hetes verseny raduta tó