Ráczponty

Hozzávalók

1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só

Elkészítés

A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

charisma senso pilk félegyházi horgász bolt 1997.évi LXI. törvény szent péter hal rekord amurok Budapest és környéke grénátoshal zolán diana to lED lENSER tiszai vízszennyezés műlegyes horgász ráckeve horgaszbolt daruferenc semjen csaszartoltes dunai kőgát horgász hetijegy jászság horgász hetijegy tata isaszeg park he. sole igarpuszta hetijegy jásztelek Haláp Mindszent-Atkai-horgásztó