Ráczponty

Hozzávalók

1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só

Elkészítés

A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

cabelas MULTI FISH kisláda stéggel teritotavi horgászvizek debrecen kedveltették 8 as horog hal csalik Csepeli Összefogás HE széki tó gyűrűs teleszkópbot balatonszemesito bikacápa SPRO Passion Impulse Specialist Spin 45 CSORBATELEPI TÓ sároglya SALMO Hornet H5F DB horgász hetijegy marcal balatoni módszer horgásztó faházzal eladó stégek Merlangus merlangus pontyfilm IN2 Elsofékes Orsó Sült angolna