Ráczponty

Hozzávalók

1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só

Elkészítés

A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

VAN DEN EYNDE Professional Formula Bream zátonyi holt duna kis tavak gébezni kutasfõ csatorna FOX Micron EOS tiser Spicc Eurostar D-Max pirosszárnyú Merluccius merluccius Balzer Magna MX-9 Pilk, Wels LANTOS Vanília tisza napijegy halfajta Duna-delta térképe afrikai harcsa jön fésüs hal trinexus területi engedély kondor Szikrai holt Tisza STRATEGY Stamina Gudgeon FOX Warrior ES 13 kemencés lászló