Ráczponty

Hozzávalók

1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só

Elkészítés

A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Ivacsi to szolunáris tábla tápjoszecsõ horgász hetijegy rakaca vizrajzi térkép ingjen letoltheto pontjos filmek sapa verseny dunakilitin bevezetö területi engedély dráva powergum újlenygel szováti szõdliget blurm farm etetõkosár kötés Argyrosomus regius Mátravíz-horgásztó bayahibe colmic Potyka büfé bányató ceredi verseny fonott kötések nagyréde horgász napijegy duna