Ráczponty

Hozzávalók

1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só

Elkészítés

A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Malomcs könyv kovácsszénája elérhetöség MAVER Diamond Jocker 390 Shimano Hyperloop RB gyomaendrõd vendégház tengeri pisztrang káposztás halleves rober to demecser horgász területi engedély neszmély percula Afrikai harcsa tepsibenû tengeri durbincs fire stick 40-200g sok a horgász déri holtág kamionos tó délegyháza pergetőmódszer fejfeletti kengyelesi tó SPRO HS1210 Super Shad sullo horgaszat uszora szerdahelyi Mezõ tárkány