Halpörkölt

Hozzávalók

3 nagy fej hagyma, két kanál szegedi rózsapaprika, 2 kg hal (harcsa, ponty, kecsege), só

Elkészítés

3 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, vaslábasban forró zsírba tesszük és mikor szép aranypirosra pirult a hagyma, két kanál szegedi rózsapaprikát keverünk közéje és két liter hideg vizet. Két óráig hagyjuk fedő alatt lassú tűzön forrni. Ezalatt két kiló halat, miután szépen megtisztítottuk és megmostuk őket, feldaraboljuk és egy mély tálban besózzuk. A két óra elteltével a hagyma teljesen szétfőtt, úgy hogy darabjait nem is lehet látni, a vize is majdnem teljesen elfőtt, a halakat és a sós lét, melyet a hal engedett, hozzáöntjük és fedő nélkül 15-20 percig hagyjuk forrni. Tarhonyával, ecetes uborkával vagy zöldpaprikával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

amur horgaszat erdöfü folyami rák nagy penteki hal Zagyva folyó legyező dobások whiplash horgászviz somogy tiszai márnázás KODOLFALU Marinírozott hal rioby halleves halgombóccal szerelések rodpod Zsigmond Vendégház EUROHOLD Grapho Devil Match 420 halhús márnafogás hajdúbihari zsibriki tó batony patak Oláhréti-tó shop