Halpörkölt

Hozzávalók

3 nagy fej hagyma, két kanál szegedi rózsapaprika, 2 kg hal (harcsa, ponty, kecsege), só

Elkészítés

3 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, vaslábasban forró zsírba tesszük és mikor szép aranypirosra pirult a hagyma, két kanál szegedi rózsapaprikát keverünk közéje és két liter hideg vizet. Két óráig hagyjuk fedő alatt lassú tűzön forrni. Ezalatt két kiló halat, miután szépen megtisztítottuk és megmostuk őket, feldaraboljuk és egy mély tálban besózzuk. A két óra elteltével a hagyma teljesen szétfőtt, úgy hogy darabjait nem is lehet látni, a vize is majdnem teljesen elfőtt, a halakat és a sós lét, melyet a hal engedett, hozzáöntjük és fedő nélkül 15-20 percig hagyjuk forrni. Tarhonyával, ecetes uborkával vagy zöldpaprikával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

harcsacsalik udvarhely Rapala Count Down CD07RFSM Rapala Shallow Shad Rap SSR07FP napijegy kovácsi szélhajtóküsz szivárványos kele putni nádi pontyozás peca tok kesha; floating Sarkad őszi süllőzés szivárványos pisztráng szokásai farkasdi horgásztó norman Sajtos ponty tepsiben gerje patak csepregi horgásztó ondex paksi fűzestó pelikán szoluni