Halpörkölt

Hozzávalók

3 nagy fej hagyma, két kanál szegedi rózsapaprika, 2 kg hal (harcsa, ponty, kecsege), só

Elkészítés

3 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, vaslábasban forró zsírba tesszük és mikor szép aranypirosra pirult a hagyma, két kanál szegedi rózsapaprikát keverünk közéje és két liter hideg vizet. Két óráig hagyjuk fedő alatt lassú tűzön forrni. Ezalatt két kiló halat, miután szépen megtisztítottuk és megmostuk őket, feldaraboljuk és egy mély tálban besózzuk. A két óra elteltével a hagyma teljesen szétfőtt, úgy hogy darabjait nem is lehet látni, a vize is majdnem teljesen elfőtt, a halakat és a sós lét, melyet a hal engedett, hozzáöntjük és fedő nélkül 15-20 percig hagyjuk forrni. Tarhonyával, ecetes uborkával vagy zöldpaprikával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Hornet HP gipo villantók shimano big bytuner csukás Ambassadeur Classic C5 horgász szabályak a vizsgára Flying back leads rántva sátorozo helyek SALMO Butcher BR5F PH Rapala Jointed J13GFR abádi kikötõ amuros bojli házilag TRABUCCO S-Force XPS Surf Cast 40 hejõpapi uszók rakósbotra százhalombattai-tó ENERGOTEAM Botvilla fénytárolós hagyományos bothoz cichlid fish csóri süllõ sütõbe Fekete tetra mit eszik a harcsa kapókedv