Pityókás ponty

Hozzávalók

1 kg filézett pontyszelet, 1 kg hagyma (a pácoláshoz), 40 dkg gomba, 2 dl tej, 2 dl vörösbor, 5 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem, ?rölt bors, só, a sütéshez olaj

Elkészítés

A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom. A maradék zsíradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörös borral meglocsolom. A maradék zsíradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Reszelt sajttal dúsan meghintem és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.

0 hozzászólás

Hozzászólások

soroksári dnaág nemes halak merluccius hubbsi alcsi holt-tisza csapdák semling petenye FOX Stalker Unhooking Mat pontyvásárlási helyek filmeket Tüttös-puszta soltvatkerti tó kösej csuka leves SPRO HS1010 Fast Eddy uszó felszerelés vízállás Duna balincsali túr folyó lazac dzodzo halaszengedely majsi horgásztó serhát