Pityókás ponty

Hozzávalók

1 kg filézett pontyszelet, 1 kg hagyma (a pácoláshoz), 40 dkg gomba, 2 dl tej, 2 dl vörösbor, 5 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem, ?rölt bors, só, a sütéshez olaj

Elkészítés

A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom. A maradék zsíradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörös borral meglocsolom. A maradék zsíradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Reszelt sajttal dúsan meghintem és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.

0 hozzászólás

Hozzászólások

beszálló albók tói szállás velencei to jegyárak wf csomo vértes hal Recski-tó vorosszarnyu keszeg viza halászat kisduna halász csárda VICCEK Nutrabaits Trigga bojli horgász szállás szolunálisnaptár perlon lisócki horgásztó celldömölki-horgászboltok Crazy Carp Horgásztó Kiskunfélegyháza sbs Asztalos István HE Sterlet pergetõ horgászverseny székesfehérvári horgászto lerben sult citromos hal