Pityókás ponty

Hozzávalók

1 kg filézett pontyszelet, 1 kg hagyma (a pácoláshoz), 40 dkg gomba, 2 dl tej, 2 dl vörösbor, 5 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem, ?rölt bors, só, a sütéshez olaj

Elkészítés

A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom. A maradék zsíradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörös borral meglocsolom. A maradék zsíradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Reszelt sajttal dúsan meghintem és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.

0 hozzászólás

Hozzászólások

jász keszeg szerelékek készítése kékcse BERGMANCSÖVES igar szlovákia energofish orsó csépai tavak Verbatanya felszerelés ponty horgászatra legyezõ horog népies nevek trout tengeri horgászat Berkley Digitális mérleg Tisza II jászkeszeg veszprém peca kunyhó Storm WSBS BG köthetõ drótelõke csuszokötés harcsa horog bábolna-tó régi horgász filmek